Asociaţia Obştească “Soarta” în parteneriat cu Stichting MAX Maakt Mogelijk au deschis primul Centru pentru Vârstnici “Max Borceag” din sudul Moldovei



Chişinău, 10 noiembrie 2011 -- Saptamana aceasta a avut loc deschiderea oficială a Centrului pentru Vârstnici  „MAX BORCEAG” în localitatea Borceag din raionul Cahul. Centrul este dezvoltat de către Asociaţia Obştească „Soarta” în parteneriat cu Primăria Borceag şi Fundaţia Stichting MAX Maakt Mogelijk Olanda. Proiectul are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii şi crearea oportunităţilor egale pentru persoanele vârstnice şi reintegrarea lor în societate.

Acest proiect este realizat cu sprijinul financiar al Fundaţiei Stichting MAX Maakt Mogelijk din Olanda care are o experienţă internatională vastă în susţinerea şi îngrijirea oamenilor de vârsta a treia cu un potenţial intelectual, fizic si profesional insuficient valorificat. La festivitatea de deschidere a Centrului beneficiarii au primit din partea  Fundaţiei Stichting MAX Maakt Mogelijk Olanda produse de ingrijire personală, consumabile şi  articole vestimentare  pentru perioada de iarnă.  

În acest context, reprezentantul Stichting MAX Maakt Mogelijk, Jan Slagter, a menţionat: ”Oferim acest sprijin cu deosebită satisfacţie pentru că dorim să ajutăm cât mai mulţi vârstnicii care suferă din cauza lipsei  de hrana şi de comunicare precum şi  insuficienţei asistenţei medicale de calitate  “.

Organizaţia Obştească “Soarta” activează la Soroca şi de mai bine de un deceniu oferă servicii de susţinere şi îngrijire pentru persoanele de vârsta a treia, persoanele cu dizabilităţi şi din categorii sociale defavorizate sau aflate în situații de excluziune socială (copiii orfani şi copii ai străzii, văduve, victime ale traficului de fiinţe umane etc).

  “Am reuşit să aducem lumină şi căldură în viaţa a 75 de vârstnici care vor avea începand de acum condiţii decente de viaţă. Graţie susţinerii partenerilor noştri din Olanda continuăm sa dezvoltam şi să implementam programe sociale pentru categoriile sociale vulnerabile din partea de sud  a tarii”, a declarat Asea Railean, Director Asociaţia Obştească “Soarta”.

La eveniment au participat reprezentanţii Ambasadei Olandei, Consiliului Raional Cahul şi Soroca. Pentru a-şi exprima recunoştinţa faţă de persoanele care au muncit la crearea Centrului pentru Vârstnici „MAX BORCEAG”, administraţia raionului Cahul a oferit titlul de „Cetăţean de Onoare” dnei Asea Railean, administratoarea proiectului din Borceag, dlui Taco Slagter, coordonator Stichting MAX Maakt Mogelijk şi Jan Slagter, director televiziunea  MAX Maakt Mogelijk.

Reuşita proiectelor sociale desfăşurate de Asociaţia Obştească “Soarta” a fost apreciată şi la nivel internaţional. Astfel proiectul "Balada Celor Vârstnici"  a fost selectat în finala Premiilor Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2011.

 

Pentru contact:

Asea Railean, Director Asociaţia Obştească “Soarta”

Mob: 069182226, e-mail: director.soarta@gmail.com

Asociaţia Obştească “Soarta”

Asociaţia Obştească "Soarta" reprezintă o asociaţie obştească de caritate specializată în dezvoltarea şi implementarea programelor sociale pentru categoriile  sociale vulnerabile, programelor educaţionale pentru tinerii şi adolescenţii în situaţie de risc, proiectelor de prevenire a traficului de fiinţe umane.
Pentru mai multe informaţii: www.soarta.md

Fundaţiei Stichting MAX Maakt Mogelijk

Fundaţiei Stichting MAX Maakt Mogelijk este o organizaţie de caritate din Olanda, care pe parcursul mai multor ani ajută persoanele din Republica Moldova prin intermediul diferitor organizaţii neguvernamentale.

Pentru mai multe informaţii: www.maxmaaktmogelijk.nl