PREMIATI PENTRU PROMOVAREA SERVICIILOR ALTERNATIVE DE INTRETINERE A COPIILOR ABANDONATI



La 14 decembrie, Centru pentru Drepturile Copilului a premiat castigatorii concursului national de articole si reportaje la tema "Promovarea serviciilor de alternativa de intretinere a copiilor abandonati si institutionalizati".

Jurnalistii din presa scrisa, agentii de stiri, TV si radio, participanti la concurs, au prezentat in jur de 37 de articole/reportaje care reflectau situatia copiilor abandonati, etapele de implementare a Strategiei de reformare a institutiilor rezidentiale din R. Moldova, avantajele, necesitatile etc. familiilor extinse, serviciilor de tutela-curatela, asistenta parentala profesionista etc.  

La evaluarea materialelor s-a tinut cont de corectitudinea expunerii faptelor si impactul lor asupra cititorilor. In urma examinarii articolelor/reportajelor au fost acordate urmatoarele premii:

Premiul I (un dictafon digital)

Snejana Pascari (Rado €žSanatatea", Edinet)

Mariana Rata (€žJurnal de Chisinau")

Viorica Zaharia (Radio €žEuropa Libera")

Premiul II (Dictionar Explicativ al Limbii Romane

Eugenia Pogor (€žInfo-Prim Neo")

Inga Lachi (€žMoldova Suverana")

Veronica Mungiu (€žRadio Moldova")

Mentiuni

Natalia Hadarca (€žTimpul de dimineata")  

Nadejda Lazari (€žAnalitique Moldpresa")  

Aurica Pahomea (€žMoldpres")  

Olesea Rusu (€žMoldova 1")    

Concursul a fost organizat de Centru pentru Drepturile Copilului, cu suportul Ambasadei SUA la Chisinau in cadrul proiectului "Promovarea serviciilor alternative de intretinere a copiilor abandonati si institutionalizati".