CIFM VA FINANTA CINCI ORGANIZATII DE COPII SI FEMEI



present.jpg Proiectele a 5 organizatii de copii si femei din Moldova vor fi finantate din mijloacele banesti colectate in timpul actiunii de caritate €žBazarul de Iarna", care se desfasoara sambata, 15 decembrie, la Centrul International de Expozitii €žMoldexpo". Targul este organizat al 11-lea an consecutiv de Clubul International al Femeilor din Moldova (CIFM). Presedintele comitetului pentru granturi al CIFM, Kyra Buchko, a comunicat pentru Info-Prim Neo ca cele 5 organizatii selectate pentru finantare deservesc diverse categorii de persoane social si economic vulnerabile.

 Organizatia "Generatia mea" din satul Gratiesti, municipiul Chisinau, va cumpara din aceste fonduri cateva masini de cusut si va organiza un curs de croitorie pentru tinere. Punctul medical din satul Balauresti, raionul Nisporeni, va desfasura un seminar pentru asistentele medicale din mai multe sate, care vor informa ulterior populatia din localitatile lor despre diverse maladii, precum cancerul sau bolile sexual transmisibile. Organizatia "Caroma Nord" din Parlita, Falesti urmeaza sa ofere un curs de instruire unui grup de femei necasatorite, care doresc sa initieze o afacere. "Pro Dezvoltare" din satul Harbovat, Anenii Noi va conecta gospodaria unei batrane la apeduct, iar la gradinita "Spicusor" din Criuleni va fi creat un centru pentru parinti, unde acestia vor invata sa se implice in procesul educational al copiilor lor.

Targul de binefacere din acest an a intrunit 14 organizatii nationale si internationale din 13 tari. Vizitatorii pot achizitiona cadouri de Craciun pentru cei dragi sub forma de felicitari, suvenire, obiecte de arta, bijuterii, jucarii de brad, haine, jucarii, cosmetica si parfumerie, dulciuri, carti si reviste etc. Totodata, ei pot participa la o tombola a cadourilor, sa guste din bucataria internationala, sa vizioneze un spectacol de muzica si dans, sa primeasca premii sau sa-l intalneasca pe Mos Craciun.

In 2006 la €žBazarul de Iarna" au participat peste 3 mii de persoane. Timp de 10 ani, in cadrul Bazarului au fost colectate peste 75 mii dolari SUA, aceste mijloace fiind donate organizatiilor de copii si femei din Republica Moldova.

Clubul International al Femeilor din Moldova a fost creat in 1997. Scopul lui initial era de a oferi posibilitatea cetatenilor straini de a se implica in activitatile de caritate si de a se incadra in viata si cultura Moldovei. In prezent, Clubul e compus din 80 de membri si este deschis atat pentru cetatenii Moldovei, cat si pentru cei din alte tari.

 

Info-Prim Neo