€žIncheierea Campaniei de colectare de fonduri - DARUIESTE O SANSA"



COMUNICAT DE PRESA

€žIncheierea Campaniei de colectare de fonduri - DARUIESTE O SANSA"

Asociatia MOTIVATIE din Moldova a organizat o campanie de colectare de fonduri in perioada aprilie - decembrie 2007. Scopul campaniei a fost de a colecta bani pentru sustinerea copiilor si tinerilor cu dizabilitati. In perioada mentionata au fost colectati 5280 lei. Metodele utilizate in colectarea de fonduri au fost: plasarea boxelor in incinta diferitor locale (inclusiv in incinta Centrului Comunitar pentru Copii si Tineri, Centrul pentru viata independenta), vinderea martisoarelor si a alte lucrari a copiilor cu dizabilitati, colectarea de fonduri in strada si la diferite actiuni sociale si informative.

Pentru a atinge scopul, a fost invitat un grup de copii si tineri cu dizabilitati locomotorii care au elaborat un mic proiect in ceea ce priveste utilizarea sumei colectate. Grupul a inaintat mai multe idei pe care le considera importante sub aspect de a fi rezolvate: inceperea unor activitati de antreprenoriat, rezolvarea problemelor legate de accesibilitate si adaptare (transport si cladiri publice), comunicare prin intermediului unui for (internet, pagina web). Totusi ideea care a fost selectata este constituirea unui grup de initiativa pentru a determina agentii economici si autoritatile publice de a asigura accesul la diferite servicii. Resursele financiare vor acoperi activitatea acestui grup de initiativa format preponderent de tineri la carucior.

Acest gen de activitate este pentru prima data initiat de catre MOTIVATIE. Din considerente ca Asociatie doreste sa sustine grupuri de initiativa ale peroanelor cu dizabilitati asemenea actiuni vor fi dezvotale pe viitor, inlcusiv in prpoportii mai mari.

Pentru implicare activa in organizarea Campaniei de colectare de fonduri Asociatie MOTIVATIE le multumeste tuturor partenerilor si persoanelor care au contribuit activ la demararea actiunii.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la tel. 661393, persoana de contact Nicolae Besliu, Presedinte..

Parteneri:

*       Hotelele Codru, Luna, LeogranD, Frowers, Stela de Lux

*       Fundatia Soros, Cinematograful Gaudeamus

*       Centrul pentru viata independenta