UN CENTRU REGIONAL DE LA CAHUL A FOST DECLARAT CEL MAI ACTIV ONG CARE PROMOVEAZA VOLUNTARIATUL



festival_voluntar_2007_046.jpgCentrul Regional Contact - Cahul a fost declarat cel mai activ ONG care promoveaza voluntariatul in R. Moldova, fiind desemnat castigator in cadrul celei de-a 5-a editii a Festivalului Voluntarilor.

Organizat anual, Festivalul are drept scop recunoasterea meritelor celor mai activi voluntari, eforturile depuse de catre organizatiile neguvernamentale in vederea aplicarii conceptului de voluntariat, precum si promovarea acestuia in R. Moldova.

Presedintele Centrului Contact - Cahul, Silvia Strelciuc, sustine ca acest premiu este o mare bucurie pentru voluntari, dar, in acelasi timp, o foarte mare responsabilitate si un imbold pentru activitatile ulterioare.

Centrul Regional Contact - Cahul implementeaza activitati prin intermediul Programului sau de voluntariat al treilea an consecutiv. Programul nu are acoperire financiara si toate activitatile in cadrul acestui program se desfasoara in baza resurselor colectate de catre voluntari din comunitate.

Centrul intruneste 54 de voluntari cu dorinta ferma de implicare in viata comunitatii si in solutionarea problemelor grupurilor dezavantajate de cetateni. In anul curent grupul de voluntari si-a luat un nume oficial - €žProMisiuneVoluntariat". Totodata, la inceputul anului 2007, in cadrul Programului de voluntariat a fost initiata si o patrula de cercetare si ajutor, denumita Grupul €žScheia".

De-a lungul activitatii sale, grupul de voluntari de la Centrul Contact - Cahul a realizat mai multe activitati social-utile si de caritate. Pe parcursul anului 2007 voluntarii au initiat si au desfasurat Campania de colectare de fonduri €žDaruieste un zambet", in cadrul careia au fost colectati circa 5 mii USD, bani utilizati pentru ajutorarea persoanelor varstnice.

Voluntarii au desfasurat actiuni de caritate la Azilul de batrani din satul Alexandru Ioan Cuza, au promovat activitatea de voluntariat in cadrul Targului Locurilor de Munca pentru Tinerii din raionul Cahul, au diseminat informatii privind Uniunea Europeana si participarea la actiunea culturala €žHora Europei" 2007.

La iunie 2007, de Ziua internationala a copiilor, au fost organizate activitati distractive pentru copiii de la Centrul de zi pentru persoane cu deficiente fizice si mintale din orasul Cahul. Totodata, voluntarii au participat la diferite tabere de vara alaturi de copiii cu deficiente de la acest Centru, pentru a-i ajuta si sustine. Pentru Actiunea ecologica €žTinerii in lumea contemporana", dedicata Zilei Nationale a Tineretului din Moldova-2007 grupul de voluntari si Grupul €žScheia" de la Contact - Cahul au primit diplome de gratitudine din partea primariei Cahul.

Centrul CONTACT-Cahul a participat la Festivalul Voluntarilor si la Targul Voluntarilor din Moldova al treilea an consecutiv. Festivalul Voluntarilor-2007 a fost organizat de catre Serviciul pentru Pace (SPP), Consiliul National al Tineretului din Moldova (CNTM), €žTinerii pentru dreptul la viata" (TDV), Corpul Pacii SUA in Moldova, Asociatia €žPrietenii copiilor" si Organizatia pentru Dezvoltare Internationala €žWorld Wide Aid & Cooperation", in colaborare cu Ministerul Educatiei si Tineretului si Directia Generala Educatie, Tineret si Sport a Consiliului Municipal Chisinau. Actiunea se inscrie in sirul de activitati desfasurate de catre Coalitia pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat.

Info-Prim Neo