IN GRADINA PUBLICA €žSTEFAN CEL MARE" VOR FI APRINSE LUMANARI PENTRU VICTIME ALE VIOLENTEI



hands_holding_candle.jpgEchipa voluntarilor campaniei €ž16 zile de actiuni impotriva violentei in baza de gen" organizeaza sambata, 8 decembrie, in Gradina Publica €žStefan cel Mare", actiunea €žAprinde o lumanare pentru victimele violentei in familie".

Pret de cateva ore, intre 14.00 si 18.00, participantii vor discuta despre violenta in familie si cai de contracarare a fenomenului. Organizatorii vor distribui informatie in domeniu si vor prezenta mai multe studii de caz.

De asemenea, va fi sustinut un program muzical si va fi prezentat un documentar cu marturiile victimelor traficului de persoane. Actiunea va culmina cu un gest simbolic, participantii urmand sa aprinda o lumanare pentru cei care au cazut victime ale violentei.

Campania €ž16 Zile" se desfasoara in perioada 25 noiembrie, Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei Impotriva Femeilor si 10 decembrie, Ziua Internationala a Drepturilor Omului, cu scopul de a crea o conexiune simbolica intre violenta impotriva femeilor si drepturile omului si de a scoate in evidenta faptul ca astfel de violenta reprezinta o violare a drepturilor omului.

Actiunea €žAprinde o lumanare pentru victimele violentei in familie"este organizata de Proiectul €žNoi Perspective pentru Femei", de Winrock International, cu suportul financiar acordat de Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID).

Info-Prim Neo