Seminarii pentru profesorii de educatie antreprenoriala



16 profesori de liceu cu experienta in predarea programelor de educatie antreprenoriala vor examina in cadrul unui atelier-masa rotunda noile seturi didactice pentru educatia antreprenoriala a liceenilor.

 

In zilele de 7-8 decembrie 2007 la Institutul Muncii SRL din Chisinau se va desfasura un atelier-masa rotunda pentru profesorii de liceu, pasionati de predarea cursurilor optionale de educatie antreprenoriala.

Intrunirea va constitui o activitate de bilant intr-un proiect ambitios de aducere in contextul educational din Republica Moldova a unor practici internationale de mare succes - Compania Scolara. Prilejul acestor intruniri il constituie elaborarea si publicarea unor suporturi didactice suplimentare pentru implementarea Companiei Scolare - laborator de educatie antreprenoriala in cadrul programului optional de Economie aplicata: Agenda Elevului si Ghidul Profesorului Spre deosebire de 16 profesori-incepatori care au participat intr-un seminar de initiere acum o saptamana, cele 16 cadre didactice invitate la intrunirea anuntata sunt posesori ai unor experiente personale de implementare a modulului Compania Scolara. Intrucit procesul de implementare genera mai multe €žpro" si €žcontra", cadrele didactice din reteaua Junior Achievment Moldova (Realizarile Tineretului din Moldova) au sugerat necesitatea unor interventii la nivel de elaborare a suporturi didactice suplimentare.

Actuala convocare are ca obiectiv aprecierea gradului in care s-a produs schimbarea de context pentru o mai buna implementare a modulului Compania Scolara. Proiectul a demarat in primavara anului curent si a fost sustinut cu generozitate prin programul de Granturi Mici al Ambasadei SUA in Moldova. Directorul Executiv al programului Junior Achievement Moldova (Realizarile Tineretului din Moldova), Adela Scutaru, mentioneaza: €žCompania Scolara este un laborator educational de mare succes in peste 100 tari.

In sala de clasa elevii se transforma in managerii propriei firme furnizoare de produse sau servicii. In Republica Moldova acest laborator inca nu a luat amploare cuvenita. Prin proiectul desfasurat intentionam nu doar sa suplimentam seturile de materiale didactice pentru licee, ci sa identificam, atit prin comunicare cu beneficiarii, cit si cu autoritatile educationale, un mecanism viabil de implementare". Activitatea din sala de clasa este suplimentata de Concursuri Anuale ale Tinerilor Intreprinzatori, iar invingatorii de la editiile nationale ne pot reprezenta tara in competitii similare internationale.

Pentru relatii suplimentare:

Adela Scutaru, director executiv Realizarile Tineretului din Moldova

Tel./fax. 227605, 277495 e-mail: ja@moldnet.md

 

Articol adaugat de: Adela Scutaru-Gutu
Alte articole de la acest autor: