MEMBRII COALITIEI NEDISCRIMINARE S-AU INTALNIT CU VICE-MINISTRUL JUSTITIEI



Joi, 29 noiembrie a avut loc sedinta intre reprezentantii Coalitiei Nediscriminare si Vice-ministrul Justitiei, Nicolae Esanu. Scopul acestei intruniri a fost analizarea necesitati proiectului de lege privind prevenirea si combaterea discriminarii in Republica Moldova.

In timpul sedintei, reprezentantii Coalitiei au mentionat despre importanta acestui proiect de lege, necesitatea definirii notiunilor de discriminare directa si indirecta, masura afirmativa, sarcina probatiunii, despre elaborarea unor mecanisme de prevenire a actiunilor discriminatorii, necesitatea de a avea un organ specializat care sa solutioneze problemele, sa le sistematizeze, sa dea recomandari si sa propuna solutii. La sfirsitul sedintei, s-a decis ca in urmatoarele zile, reprezentantii Coalitiei sa vina cu argumente, privind necesitatea elaborarii unei astfel de lege si informatia ce trebuie inclusa in ea.

In perioada 20-26 noiembrie, curent, Coalitia Nediscriminare a avut intruniri cu reprezentanti de la Ministerul Afacerilor Externe si Integrare Europeana, Ministerul Sanatatii, Ministerul Finantelor, Ministerul Protectiei Sociale, Familiei si Copilului, Biroul Relatii Interetnice, Centrul Pentru Drepturile Omului in Moldova. Scopul acestor intilniri a fost de a sensibiliza autoritatile statului si de a identifica deschiderea si disponibilitatea acestora in a sustine si promova politicile nediscriminatorii in RM.

Aliona Terguta