PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA A VIZITAT CENTRUL MOTIVATIE



Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a efectuat o vizita de documentare la Centrul pentru Viata Independenta €žMotivatie" al Asociatiei €žMotivatie" din Moldova, situat in orasul Vadul-lui-Voda. Seful statului s-a familiarizat cu particularitatile acestui centru comunitar care ofera servicii de reabilitare si integrare sociala copiilor si tinerilor cu dizabilitati locomotorii.

Vladimir Voronin a subliniat importanta unor asemenea centre pentru reabilitarea persoanelor cu dizabilitati, accentuind ca integrarea sociala a acestei categorii de cetateni reprezinta una din prioritatile din activitatea autoritatilor tarii in domeniul protectiei sociale a populatiei.

Seful statului a relevat ca pentru crearea unor conditii de integrare plenara a persoanelor cu dizabilitati in viata comunitara se impune adoptarea unor masuri hotarite, inclusiv de ordin legislativ.

Vladimir Voronin a anuntat ca intentioneaza sa lanseze in acest sens mai multe initiative, la care se va

referi in cadrul conferintei dedicate Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati din 3 decembrie curent.

Vladimir Voronin le-a oferit in dar tuturor copiilor si tinerilor din cadrul Centrului pentru Viata Independenta €žMotivatie" cite un calculator personal.

 

MOTIVATION Moldova Association

transforming disability into ability

 

Traian 23/1, MD-2060, Chisinau

Republic of Moldova

Tel/fax: + 373 22 66 13 93

Tel: + 373 22 76 35 97

e-mail: motivationmd@yahoo.com