Cafenea de idei in cadrul proiectului “Tinerii promoveaza participarea”



Marti, 7 iunie a AO Perspectiva a organizat activitatea de prezentare a bunelor practici, realizate de un grup de facilitatori in cadrul proiectului “Tinerii promoveaza participarea.”

Facilitatorii au activat ca promotori ai valorilor democratice si a mesajului de participare activa a cetatenilor la alegerile locale din Republica Moldova.

Activitatea organizata dupa data alegerilor, a avut ca scop de a impartasi experienta de lucru privind organizarea proiectelor locale, de a promova bunele practici astfel incit si alte localitati sa le preia in viitor . Au fost prezentate fotografii, filmulete, organizate dicutii pe marginea tehnicilor de lucru alese de fiecare comunitate in parte.

Dorina Batir, facilitator local Giurgiulesti a mentionat : “am avut o deschidere spre colaborare atit din partea administratiei publice locale, cit si din partea administratiei liceului. Tinerii cetateni s-au implicat activ, iar localnicii au reactionat pozitiv la activitatile nostre de informare”.

Dumitru Tcacenco si Mihai Tau, facilitatori locali,s . Zirnesti : ” am organizat mai multe activitati informative pentru cca 100 alegatori de 18 ani din comunitate. Rezultatele alegerilor au confirmat o prezenta masiva a comunitatii in ziua alegerilor din 5 iunie, ceea ce pentru noi reprezinta un succes.”

Valentina Ciobanu, facilitator s. Andrusul de Sus : “initiativele prezentate aici m-au impresionat mult, si chiar voi prelua unele idei in activitatea mea de mai departe in cadrul comunitatii”.

Amintim ca proiectele locale au fost organizate in opt localitati din regiunea de sud: Giurgiulesti, Ciobalaccia, Brinza, Gotesti, Leova, Zirnesti, Andrusul de Sus, Pelinei.

www.aoperspectiva.wordpress.com