Formarea Echipei mobile pilot de intervenţie în situaţii excepţionle din R-nl Hânceşti



Asociaţia “Prietenii Copiilor” a organizat în data de 25-26 mai 2011 I modul de formare - „Ludoterapia dereglărilor emoţionale la copii” şi pe 27-28 mai 2011a al II-lea modul de formare: „Componente psiho-sociale de reactie la situatii exceptionale” a Echipei mobile pilot de intervenţie în situaţii excepţionale (EMPISE) create în cadrul proiectului „Pilotarea şi promovarea unui mecanism de reacţie psiho-socială în situaţii excepţionale în localităţile Nemţeni, Obileni şi Leuşeni".

În componenţa Echipei mobile pilot de intervenţie în situaţii excepţionale intră 15 membri reprezentanţi ai Direcţiei Generale Învăţământ, Tineret şi Sport; Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei; Serviciului Protecţie Civilă; Centrului Medicilor de Familie din R-nl Hînceşti şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Echipa mobilă urmează în perioada 7–9 iunie 2011 să participe la o Şcoală de vară cu genericul  „Formarea competenţelor psiho-sociale de reacţii în situaţii excepţionale” la care vor fi prezenţi 30 de copii şi părinţi care au fost afectaţi în urma inundaţiilor din vara anului 2010 din satele Nemţeni, Obileni şi Leuşeni. La această şcolă de vară Echipa mobilă va simula activităţi de intervenţie în diverse situaţii excepţionale, iar în baza concluziilor făcute în urma simulărilor situaţiilor excepţionale prezentate în primele două zile a Şcolii de vară, vor elabora un Regulament-tip al Echipei mobile de intervenţie în situaţii excepţionale. Acesta va fi ulterior prezentat Autorităţilor Centrale cu scopul replicării practicii dobîndite în cadrul acestui proiect.

 

Proiectul „Pilotarea şi promovarea unui mecanism de reacţie psihosocială în situaţii excepţionale în localităţile Nemţeni, Obileni şi Leuşeni" prevede crearea unui mecanism eficient de depăşire a situaţiilor de criză, cu reflecţie specială asupra copiilor, din aspectul ameliorării stării psiho-sociale. Acest proiect este implementat cu suportul finaciar al UNICEF Moldova.

 

****

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:

Victoria Morozov

Responsabil relaţii cu publicul

Tel.:  +373 22 595931

GSM: +373 69379870

Email: victoria@prieteniicopiilor.md