UN NOU SERVICIU ACORDAT DE CENTRELE CONECTCAHUL DIN RAIONUL CAHUL



Circa 30 lideri a centrelor ConectCahul, centre de acces liber la Internet din raionul Cahul, au participat la 17 noiembrie 2007 in incinta scolii primare €žA. Donici" Cahul la seminarul instructiv cu tema -€žStudiu la distanta". Cursantii au cunoscut modul de studiere la distanta prin intermediul Internetului, cu tehnologiile de studii la distanta.

De asemenea ei teoretic si practic au cunoscut modul de inscriere la un curs, comunicare cu colegii si coordonatorul cursului, diverse moduri de evaluare si control, au discutat problemele ce pot aparea in timpul instruirii.

Liderii centrelor au mentionat importanta studierii acestei teme pentru tinerii din localitatile rurale care nu au posibilitati materiale de a se deplasa si a se inscrie la Universitatile si Colegiile din Moldova si din strainatate. Ei au confirmat ca tinerii au posibilitatea de a fi acasa, a ajuta familia si concomitent a studia, a acumula cunostinte in diverse domenii. Mai mult ca atit tinerii au posibilitatea sa participa la mai multe cursuri concomitent.

Eugen Pirvan, administratorul proiectului, a propus o lista vasta de organizatii ce acorda instruire la distanta, a comunicat ca tot mai multe institutii si organizatii din Moldova, propun acest tip de serviciu prin intermediul Internetului. El a explicat ca toti membrii comunitatii cointeresati sa se instruiasca pot beneficia de acest serviciu in cadrul centului ConectCahul din localitatea lor.

Galina Parvana, coordonatorul proiectului, a relatat din experienta sa ca participant la studiu la distanta. In cadrul acestui tip de instruire, a putut sa-si mareasca calificarea, a cunoscut diverse organizatii din Moldova, a cunoscut experinta acestora, problemele cu care se confrunta si posibilitatile de rezolvare.

Datorita seminarului petrecut liderii vor putea comunica si instrui tinerii si alti membri ai comunitatii care sunt interesati despre studiul la distanta. In cadrul centrelor locale ConectCahul va fi folosit un nou serviciu €žStudiu la distanta", ce cu siguranta va contribui la ridicarea calificarii membrilor din comunitate si la dezvoltarea comunitatii.

Proiectul ConectCahul este sustinut financiar de Ambasada SUA.