Întilnire de neuitat la Milesti cu lansare de carte



La iniţiativa AO,,Centrul de Comunicare şi Informare Midava” in colaborare cu APL şi Liceul Teoretic, pe data de 4 mai în satul Mileşti, r-ul Nisporeni a fost invitata D-na Zina Izbas, redactor-prezentator la Radio Moldova împreuna cu echipa sa la o întilnire pentru informare reciprocă şi dezbatere a problemelor adolescentine la oraş şi sat. Am dorit mult ca la aceasta întilnire să discutam şi despre cartea recent editata a Dnei Zina Izbaş ,,Reduta neuitarii“, şi să aflam mai multe despre istoria şi succesele RadiouMilesti-Izbaslui Naţional şi despre tinerii prezentatori.

In timp ce D-na Zina Izbaş a luat un interviu tinerilor voluntari, scouţilor şi directorului Liceului Teoretic Milesti, în sala de festivitaţi a liceului s-au adunat spectatori: elevi , profesori, localnici etc…, unde au facut cunoştinţa cu oaspeţii veniţi împreuna cu Dna Zina Izbaş: D-na Marcela Mardari – poeta şi scriitoare, directoare al editurii PONTOS, domnisoara Crina Popescu – o tinară scriitoate, voluntară la emisiunea ,,Semnal Junior” (Radio-Moldova).

D-na Zina a venit şi cu o donaţie de carte catre biblioteca Liceului, de asemenea, cu suportul financiar al APL au fost finanţate 100 de carţi ,,Reduta neuitarii’’ scrisă de dna Zina Izbaş,care sunt destinate liceului, bibliotecilor, gradiniţei de copii, centrului de sanatate etc.

Am fost placut surprinşi de prezentarea carţii,,Reduta neuitarii”, deasemenea şi de recitarea poeziilor proprii a tinerei scriitoare Crinei Popescu, şi, în deosebi, de prezentarea acestor doua distinse doamne de catre scriitoare d-na Marcela Mardar. Cu vocea sa blîndă, Crina Popescu a emoţionat întreaga sala pîna la lacrimi prin poezia sa ,,Doua faclii ard în amurg” (http://www.youtube.com/results?search_query=Recital+de+Poeziie+la+Milesti&aq=f).

Întilnirea a continuat cu runda :,,Întrebari şi raspunsuri’’ unde oaspeţii noştri au ramas surprinsi de intrebarile survenite de la elevi. Publicul a fost foarte activ. Unii dintre cei mai activi elevi asa ca Mihai au fost premiaţi cu carţi. Întilnirea n-a luat sfirşit, pentru ca doamna Zina Izbaş cu oaspeţi sau indreptat spre Centrul de Informare Midava, unde au discutat despre Radioul Naţional, despre emisiuni, în special, despre emisiunea ,,Nopţi albe de dor’’. Despre temele de discuţie, despre fidelii ascultători acestei emisiuni au vorbit localnicii d-na Elena Talpă – medic si profesoara de sanatate la liceu, dna Olga Chercheja. Concluzia a fost că, in pofida tuturor greutăţilor, se asculta Radioul National si la Milesti.

 

Zinaida Chitoroaga, director AO,,Centrul de Comunicare şi Informare Midava”