13 ACTIUNI DE SUCCES ALE TINERILOR DIN MOLDOVA



CNRLTO carte care ilustreaza in fotografii si in 13 subiecte de presa cum o idee poate schimba in bine viata tinerilor dintr-o comunitate, daca li se ofera un grant de o mie de euro si sunt sprijiniti de autoritatile locale, a fost editata la Chisinau. Cartea, intitulata €žINITIATIVE LOCALE. SPRIJIN PENTRU DEZVOLTARE. Granturi pentru Strategiile Locale de Tineret", a fost produsa de Centrul National de Resurse pentru Lucratorii de Tineret (CNRLT) si €žURMA ta".

€žDaca in unele localitati din tara casele de cultura sunt pline de soareci, la casa de cultura din Filipeni, Leova, exista doar unul: mouse-ul de la calculator", se poate citi pe pagina 19 a cartii, in subiectul €žOamenii care inspira satul Filipeni".

€žSpectacole la Teatrul de vara din parcul de la Bahrinesti": €žParcul din Bahrinesti, Floresti, inseamna mai mult decat copaci, carari sau banci. Inseamna dragoste. Dragoste pentru cantec si dans, spectacol, dragoste pentru copii si distractii, pentru natura si pentru felul unic al bahrinenilor de a se bucura de spectacole" (p. 9).

€žLa Popestii de Sus problemele se transforma in oportunitati": €žLa Popestii de Sus, Drochia, sunt oameni care cauta oportunitati acolo unde altii vad doar probleme. Si vom explica cum vine asta..." (p. 27)

€žLa Lozova, Straseni, informatiile despre sanatate se transmit usor de la om la om, la fel ca infectiile cu transmitere sexuala, pe care tinerii le combat prin actiuni de comunicare", afirma articolul intitulat €žTeatrul Social de la Lozova ofera spectacole de sanatate pentru tineri" (p. 25).

Cartea consemneaza, de asemenea, initiativele tinerilor din Andrusul de Sus (Cahul), Balti, Boghenii Noi (Floresti), Cotiujenii Mari (Soldanesti), Criuleni, Galesti (Straseni), Leova, Recea (Rascani) si Rosietici (Floresti), inspirate de Centrul National de Resurse pentru Lucratorii de Tineret, in cadrul initiativei €žDezvoltarea politicilor locale de tineret in Republica Moldova", sustinuta de Organizatia Internationala a Francofoniei.

Imaginile din cartea €žInitiative locale. Sprijin pentru dezvoltare" au fost realizate chiar de participantii la actiunile comunitare, iar textele sunt semnate de Aurelia Guzun (€žURMA ta").

 

Descarca cartea in format PDF aici.