O NOUA ETAPA DE CONSULTARI PUBLICE PENTRU ELABORAREA PROGRAMULUI DE ASISTENTA DEPLINA COMPACT



O noua etapa de consultari publice, organizate in procesul elaborarii Programului de asistenta deplina Compact, a fost lansata marti, 20 noiembrie, la Chisinau si se va desfasura la scara nationala pana la 11 decembrie curent, releva DECA-press.

Obiectivul principal al acestei etape este de a contribui la definitivarea elementelor tehnice ale propunerii de tara prin colectarea unor idei, opinii si sugestii relevante componentelor Programului Compact. Agenda etapei actuale include desfasurarea a dezbateri publice regionale la Chisinau, Balti, Stefan Voda, Soroca, Comrat, Ungheni, Cimislia, precum si unul in Transnistria.

Participantii la discutii publice sunt, in primul rand, potentialii beneficiari ai Programului Compact, persoane ce activeaza in domenii relevante pentru componentele programului, si reprezinta in masura egala societatea civila, sectorul privat, administratia publica locala.

Corporatia Provocarile Mileniului a fost lansata in ianuarie 2004 de Guvernul SUA cu scopul de a contribui la reducerea saraciei pe plan mondial prin promovarea cresterii economice durabile.

Sursa: DECA-press

 

�