MASA ROTUNDA €žPARTICIPAREA CETATENEASCA: CAPACITATE COMUNITARA ACTUALA SI NOI PERSPECTIVE€



adrieu611.jpgPe 6 noiembrie in cadrul proiectului €žStimulare si incurajare pentru participare cetateneasca" s-a desfasurat Masa Rotunda €žParticiparea cetateneasca: capacitate comunitara actuala si noi perspective" unde au participat reprezentanti ai autoritatilor publice locale, functionari publici si societatea civila.

Coordonatorul proiectului Eudochia Viziru, a relatat despre atributiile si competentele administratiei publice locala (primarul si consiliul local) si despre audierile si dezbaterile publice. Expertul proiectului Lucia Bacalu a pus in discutie subiectul privind implicarea publica in procesul de luare a deciziilor prin organizarea comitetelor consultative cetatenesti. Victoria Bernic, expert a provocat discutia privind dezvoltarea comunitara si principiile invatarii si participarii intr-o dezvoltare comunitara durabila.

In cadrul dezbaterilor, participantii au facut schimb de informati si experiente privind implicarea si mobilizarea publica in procesul de luare a deciziilor desfasurate in raionul Ungheni. Au fost mentionate insuficienta surselor de informare a populatiei de catre autoritatile publice locale si numarul mic de proiecte implementate pe acest domeniu.

Activitatea a fost implementata de Agentia pentru Dezvoltare Regionala si Integrare Europeana din Ungheni (ADRIEU) cu sustinerea financiara a Ambasadei SUA in Moldova.

ADRIEU a fost creata in anul 2001 cu scopul de a promova si sprijini valorile democratice, de a contribui la dezvoltarea comunitara si a capacitatilor umane si institutionale.