Imbunatatirea capacitatii societatii civile pentru promovarea bunei guvernari in Chisinau



COMUNICAT de PRESA

Institutul de Rezolvare a Conflictelor INRECO aduce la cunostinta despre realizarea sedintei de constituire a grupului de lucru pentru elaborarea proiectului Regulamentului privind activitatea Consiliilor Consultative de Cartier

Astazi, 15 noiembrie 2007, INERCO in parteneriat cu Pretura sectorului Centru, a realizat prima sedinta a grupului de lucru pentru elaborarea proiectului Regulamentului privind activitatea Consiliilor Consultative de Cartier. Evenimentul s-a desfasurat in incinta salii de sedinte a Preturii s. Centru, municipiului Chisinau. Regulamentul va oferi cadrul normativ de functionare a Consiliilor Consultative de Cartier, care vor mentine un dialog permanent intre cetateni si autoritatile publice locale in vederea imbunatatirii actului de guvernare la nivel local.

La sedinta au participat reprezentantii autoritatilor publice municipale (functionari publici si alesi locali), reprezentanti ai ONG-urilor cu experienta in dezvoltarea comunitara, donatori. In cadrul sedintei a fost mentionata necesitatea instituirii unui parteneriat viabil intre autoritatile locale si societatea civila pentru cresterea nivelului de transparenta si consultare a cetatenilor in adoptarea deciziilor.

Grupul de lucru este format din 15 persoane: consilieri municipali, functionari publici ai Primariei si a Preturii s. Centru, reprezentantii ai ONG-urilor si a comunitatii de afaceri. In cadrul sedintei a fost elaborat planul de activitati a grupului de lucru, care prevede consultarea tuturor grupurilor cointeresate din municipiul Chisinau in acest subiect. Grupul de lucru se va intruni in cadrul a 2 ateliere de lucru, in perioada noiembrie-decembrie 2007.

Aceasta activitate face parte din proiectul "Imbunatatirea capacitatii societatii civile pentru promovarea bunei guvernari in mun. Chisinau", sustinut de Programul Societate Civila al Fundatiei Soros-Moldova, cu suportul financiar al Agentiei Suedeze pentru Dezvoltare Agentiei si Cooperare Internationala si a Fundatiei Soros-Moldova, fiind realizat la Chisinau in perioada iulie 2007-iulie 2008.

 

Pentru contact:

Veaceslav Gututui, director, Institutul de Rezolvare a Conflictelor INRECO

E-mail: inrecong@mail.md

***

Asociatia obsteasca €žInstitutul de Rezolvare a Conflictelor INRECO" este o organizatie fondata cu scopul de a contribui la dezvoltarea social-economica a Republicii Moldova in contextul reintregirii teritoriale si integrarii europene prin realizarea programelor de dezvoltare a resurselor umane si solutionare a situatiilor de conflict, promovarea bunei guvernari.