MICHAEL KIRBY: SUA VOR SPRIJINI DEZVOLTAREA RASPUNDERII CORPORATIVE IN MOLDOVA



"SUA acorda o mare atentie raspunderii sociale corporative si vor oferi suport pentru dezvoltarea mai activa a acesteia in Moldova", a declarat, joi, Michael Kirby Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al SUA in R. Moldova, la deschiderea conferintei internationale "Raspunderea sociala corporativa pentru Moldova", pe care au organizat-o Camera de Comert Americana, Fundatia "Eurasia" si PNUD. Potrivit Agentiei INFOTAG, diplomatul a informat ca SUA au investit peste $2 mlrd. in infiintarea fondurilor pentru promovarea dezvoltarii durabile in toata lumea, sint interesate de stabilitate, crestere economica si garantii sociale, ajuta si vor ajuta la crearea unui sector privat functional, datorita caruia poate fi organizata o raspundere sociala mai eficienta.

"Aceste programe se realizeaza cu succes si in Moldova. Eforturile noastre in Moldova urmaresc reducerea saraciei, realizarea reformei regulatorii, care trebuie sa elimine impedimentele in dezvoltarea antreprenoriatului privat", a spus ambasadorul american, care s-a mai referit si la o serie de actiuni care vor fi indeplinite cu suportul SUA in cadrul Programului "Provocarile Mileniului", in primul rind, de combatere a coruptiei, care "este o piedica serioasa in edificarea unui stat social".

Viceministrul Economiei si Comertului, Sergiu Sainciuc, a mentionat ca dezvoltarea raspunderii sociale este consfintita in Constitutia si in alte acte legislative ale Republicii Moldova, dar e nevoie de o propagare mai activa a acestor valori si cultivarea lor in societate.

Presedintele Camerei de Comert Americane, John Maximciuc, a subliniat ca agentii economici trebuie sa-si constientizeze responsabilitatea si sa inteleaga ca sarcina lor principala nu consta doar in incasarea unui profit maxim, dar si in promovarea raspunderii sociale, infiintarea locurilor de munca, protectia mediului.

Sursa: INFOTAG