DONATORII INCURAJEAZA COMPANIILE SA APLICE PRACTICI DE RESPONSABILITATE SOCIALA



La Chisinau este planificata sa aiba loc o conferinta internationala care isi propune sa incurajeze antreprenorii, organizatiile nonguvernamentale si media sa lucreze impreuna pentru a promova practici de responsabilitate sociala.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, Responsabilitatea Sociala Corporativa (RSC) este conceptul ce incurajeaza companiile sa ia in considerare interesele societatii prin asumarea responsabilitatii pentru impactul pe care il au activitatile lor asupra comunitatii, implicit asupra clientilor, cat si asupra angajatilor.

Acest angajament trece dincolo de obligatiile statutare de a respecta legislatia, se spune in comunicat.

Potrivit unui raport elaborat de Expert-grup in 2005, practicile RSC sunt firesti companiilor multinationale si mai putin se intalnesc printre companiile mai mici, locale.

Conferinta urmeaza sa aiba loc la 8 noiembrie si este organizata de Reprezentanta din Moldova a Fundatiei Eurasia, Camera Americana de Comert din Moldova si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare din Moldova. Evenimentul se va axa pe conceptul RSC, punand in evidenta practicile curente din tara in acest domeniu.

www.info-prim.md