COPILUL MEU E SINGUR ACASA. CARTE PENTRU PARINTII CARE PLEACA LA MUNCA IN STRAINATATE



O carte pentru parintii care pleaca la munca in strainatate, intitulata €žCOPILUL MEU E SINGUR ACASA", a fost prezentata, in premiera, in editia de vineri a talk-show-ului €žBuna seara!" de la TV Moldova 1, moderat de Mircea Surdu.

Acest produs creat de Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului si €žUrma ta" ii poate ajuta pe parinti si copii sa se inteleaga mai bine si sa faca despartirea mai putin dureroasa, considera autorii cartii. Principalele capitole valorifica experienta pozitiva a unor parinti plecati la munci peste hotare si formuleaza raspunsuri la cateva intrebari-cheie: €žCe se intampla cu copiii despartiti de parinti?", €žCum sa pregatiti copilul pentru plecarea dumneavoastra?", €žCum sa comunicati la distanta cu copilul?" si €žCe este bine sa stie parintii in plus despre copil?".

€žEste o carte care explica lucrurile. Explica de ce un adevar dur despre plecare ii poate face mai bine copilului decat o minciuna linistitoare. Explica de ce intr-o relatie la departare vorbele sunt la fel de importante ca si coletele", se arata in cuvintele de deschidere a volumului.

Cartea, tiparita intr-un tiraj de 15 000 de exemplare, este ilustrata cu desene ale copiilor si adolescentilor cu parinti plecati la munca peste hotare, iar design-ul ii apartine pictorului Lica Sainciuc.

copilul_meu_singur_acasa.jpg€žCOPILUL MEU E SINGUR ACASA. Carte pentru parintii care pleaca la munca in strainatate"

Coordonare: Cezar Gavriliuc

Text: Daniela Platon

Editare: Aurelia & Igor Guzun

Design: Lica Sainciuc

Produs: CIDDC & Urma ta

Sustinere: €žSalvati Copiii" (Radda Barnen - Suedia); OSCE - Misiunea in Moldova: OIM, din fondurile Ministerului de Externe al Italiei