ZECE EDITORI DE ZIARE EFECTUEAZA O VIZITA DE STUDIU IN ROMANIA



In perioada 22 - 27 octombrie a.c., 10 editori de ziare independente locale membre ale Asociatiei Presei Independente (API) efectueaza o vizita de studiu la redactiile unor ziare locale din Romania.

Scopul deplasarii este consolidarea cunostintelor managerilor de ziare in gestionarea afacerilor media. Grupul de editori din R. Moldova va vizita redactiile unor publicatiilor periodice din judetele Neamt, Bacau, Vaslui, Suceava si Botosani. Managerii ziarelor locale se vor documenta privind gestionarea afacerii de editare a ziarelor in Romania, organizarea activitatii departamentelor de publicitate, promovarea si distributia presei etc.

In timpul vizitei, API in parteneriat cu ziarele €žMonitorul de Neamt si Roman" si €žMonitorul de Botosani" va organiza si doua seminare tematice pentru managerii ziarelor din Moldova.

Vizita de studiu in Romania este o componenta a proiectului €žNoi dimensiuni ale colaborarii jurnalistilor din R. Moldova si Romania", realizat de API cu suportul financiar al Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni (DRRP) al Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei. In cadrul aceluiasi proiect, API urmeaza sa organizeze si doua vizite de documentare in R. Moldova pentru jurnalistii din Romania. De asemenea, in cadrul proiectului API editeaza ziarul on-line moldo-roman http://www.md-ro.org/ si desfasoara un concurs national de articole/reportaje la tematica colaborarii moldo-romane.

Prin proiectul €žNoi dimensiuni ale colaborarii jurnalistilor din R. Moldova si Romania", API isi propune sa creeze conditii pentru diversificarea si eficientizarea colaborarii dintre jurnalistii de pe ambele maluri ale Prutului.

Pentru relatii: 22-09-96