FESTIVALUL €žSANSELE TALE€ S-A DESFASURAT IN SATUL CHETRIS, RAIONUL FALESTI



Festivalul €žSansele Tale", organizat la 7 octombrie curent in satul Chetris, raionul Falesti, a adunat pe o scena improvizata circa 25 de tineri din raionalele Falesti, Glodeni, Cahul, Calarasi, municipiile Balti si Chisinau, transmite DECA-press.

In cadrul Festivalului, tinerii au interpretat muzica de estrada, populara si instrumentala. Si-au demonstrate talentele si copii care practica broderia, cioplitul in lemn si aplicatiile din paie. Initial ne-am gandit sa organizam doar un festival mic pentru copii din acest sat, dar am ajuns sa adunam tineri din cateva raioane. Evenimentul este o sarbatoare nu doar pentru participanti, ci si pentru locuitorii satului Chetris, intrucat in aceasta localitate nu a mai fost organizat un concert pana acum, spune Gheorghe Sova, presedintele organizatiei €žAlianta intre generatii".

Premiul intai a fost oferit baltencei Irina Tarasiuc la sectiune muzica de estrada. Premiul intai la categoria muzica populara a fost desemnat Iuliei Hagim din satul Saseni (Calarasi). Tambalista Alina Popovici din satul Scumpia (Falesti) a intrat in posesia premiului pentru cea mai buna interpretare la un instrument muzical.

Festivalul a fost organizat de Asociatia €žAlianta intre generatii".

Sursa: DECA-press