TINERII DIN CAHUL INITIAZA PARTENERIATE PENTRU SOLUTIONAREA PROBLEMELOR COMUNITARE



modul4-2.jpgIn perioada 6-7 octombrie, in cadrul seminarului €žParteneriatul in solutionarea problemelor comunitare", tinerii asociati (reprezentantii organizatiilor neguvernamentale si grupurilor de initiativa) din regiunea rurala a r. Cahul si-au dezvoltat abilitatile in stabilirea si dezvoltare a unui parteneriat intre ONG, APL si alti actori sociali.

Activitatea a fost organizata de catre Institutul de Instruire in Dezvoltare €žMilleniuM" in parteneriat cu Directia Tineret si Sport a Consiliului Raional Cahul si Centrul Regional de Resurse pentru Tineri €žImpuls" din Cahul in cadrul proiectului €žConsolidarea capacitatilor de angajare civica a tinerilor asociati din regiunea rurala a r. Cahul" cu sustinerea financiara a Bancii Mondiale - Oficiul din Moldova.

Proiectul €žConsolidarea capacitatilor de angajare civica a tinerilor asociati din regiunea rurala a r. Cahul" este o initiativa a Institutului de Instruire in Dezvoltare €žMilleniuM" care vine drept raspuns la necesitatile de angajare civica a tineretului rural. In cadrul proiectului se desfasoara un curs de instruire avansata (format din sase module) care va consolida capacitatile de angajare civica a tineretului din regiunea rurala a r. Cahul.

Scopul acestui modul de instruire consta in antrenarea abilitatilor necesare in stabilirea si dezvoltarea unui parteneriat intre ONG, APL si alti actori sociali. In cadrul activitatii, tinerii din r. Cahul si-au aprofundat cunostintele cu privire la principiile unui parteneriat eficiet, in ce conditii se stabileste un parteneriat, principiile unui parteneriat functional, avantajele si riscurile parteneriatului.

La finele instruirii, in calitate de lucru pentru acasa, beneficiarii vor desfasura activitati de stabilire si dezvoltare a unui parteneriat dintre ONG, APL si alti actori sociali din comunitate pentru implementarea proiectelor de angajare civica a tineretului rural din r. Cahul.

*** *** ***

Pentru informatii suplimentare:

Cirhana Vitalie

Directorul Institutului de Instruire in Dezvoltare "MilleniuM"

tel. 069110076, e-mail: millenium@ong.md