CENTRUL "CONTACT" VA INSTRUI CIRCA 6400 DE ALESI LOCALI DIN ZONELE DE NORD SI DE SUD ALE REPUBLICII



Centrul National de Asistenta si Informare a Organizatiilor Neguvernamentale din Republica Moldova "CONTACT" a demarat un proiect de instruire a noilor alesi locali in regiunile de nord si de sud ale Republicii Moldova. Aceste activitati sunt prevazute in cadrul Programului Dezvoltare Locala Integrata, parte a noului Program de tara 2007-2011 implementat de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare din Republica Moldova (PNUD), si urmeaza sa fie derulate de catre Centrul "CONTACT" in perioada septembrie 2007 - ianuarie 2008.

Centrul "CONTACT" va instrui 6380 de alesi locali (primari si consilieri) din zonele de nord si de sud ale Republicii Moldova. In total, vor fi organizate circa 170 de seminare in 19 raioane, cuprinzind 515 primarii. Seminarele, cu durata de o zi, se vor axa pe patru module de baza: competentele autoritatile publice locale, finante publice, politici publice, servicii publice. Activitatile sunt desfasurate in parteneriat cu administratia publica locala.

Echipa de experti care vor lucra in cadrul seminarelor a fost instruita in cadrul Academiei de Administrare Publica de pe linga Presedintele Republicii Moldova. Din partea Centrului "CONTACT" au fost instruiti 20 de experti in domeniul administratiei publice locale.

De asemenea, Academia de Administrare Publica de pe linga Presedintele Republicii Moldova a elaborat Ghidul alesului local, care va fi distribuit participantilor la seminare.

In zona de centru instruirea va fi efectuata de catre IDIS "Viitorul".

Noul program de colaborare PNUD pentru perioada 2007-2011 a fost elaborat cu participarea Guvernului, societatii civile, donatorilor si altor Agentii ONU si se axeaza pe doua prioritati-cheie: Buna Guvernare si Dezvoltarea Locala si Regionala. PNUD a inceput implementarea programului in luna ianuarie a anului in curs.


Pentru informatii suplimentare:
Pavel CERNOCAN, Manager portofoliu de programe
Tel/fax: (022) 23-39-47, 23-39-48
e-mail: pcernocan@contact.md

Sursa: http://www.contact.md/