Va fi consolidata capacitatea de lucru a Comisiei Locale de Monitorizare a institutiilor de detentie



altCentrul de Justitie Comunitara din municipiul Chisinau (CJC Chisinau) anunta lansarea proiectului “Consolidarea capacitatii de gestionare a Comisiei Locale de Monitorizare a institutiilor care asigura detentia persoanelor din mun. Chisinau”.

Proiectul vizeaza informarea si sustinerea membrilor comunitatii cu privire la posibilitatea  implicarii Societatii Civile asupra monitorizarii respectarii drepturilor persoanelor private de libertate in institutiile de detentie.

Pe parcursul a 5 luni, CJC Chisinau va contribui la solutionarea problemei ce se contureaza la momentul actual cu referire la situatia  Comisiei Locale de Monitorizare a institutiilor care asigura detentia persoanelor. In scopul asigurarii  functionabilitatii acesteia, vor fi desfasurate activitati de instruire si schimb de experienta a membrilor care fac parte din grupul de monitorizare.

Deasemenea, o parte componenta a proiectului este si spouirea colaborarii  Comisiei cu institutiile  mass-media pentru a face posibila mediatizarea situatiei persoanelor private de libertate, precum si de a asigura transparenta in activitatea institutiilor  de detentie.

Proiectul se va desfasura in perioada 01 februarie-30 iunie, curent cu supouvul ICCO si al Institutului de Reforme Penale.

“Centrul de Justitie Comunitara din mun.Chisinau”, este o organizatie nonguvernamentala,  creata in anul 2007, misiunea careia este de a asigura respectarea drepturilor omului prin promovarea valorilor si practicilor de Justitie Comunitara.

Pentru mai multe informatii contactati: Daniela Groza, director CJC Chisinau; tel/fax: 92-51-71; e-mail: dgroza@irp.md