‎(R)evoluţia socială continuă - ALERTE.MD!



Logo-ul proiectului Alerte.mdMediaPoint lansează începând cu 1 februarie 2011 o nouă platformă socială -www.alerte.md - un instrument web care te provoacă să iai atitudini şi să demonstrezi că Îţi pasă!

Alerte.md este un  proiect online dezvoltat de organizaţia MediaPoint cu supouvul fundaţiei "Transition Online" din Cehia, pe o platforma Ushahidi, destinata persoanelor care doresc să contribui la schimbare în comunitatea în care trăiesc.


MediaPoint consideră că afişarea problemelor în lumea virtuală le va rezolva în cea reală.

 ACUM ai instrumentul necesar pentru a face publice problemele comunităţii tale!

Vă întrebaţi dacă formatul www.alerte.md este o metodă de soluţionare a problemelor?
DA! Această practică a adus rezultate concrete în SUA, Haiti, Australia, Rusia etc., devenind o platformă activă atât pentru cetăţeni cât şi sursa veridică de informaţii pentru autorităţile locale.
Scopul nostru de bază este ca utilizatorul, odată ce a sesizat o problemă în comunitatea sa, să înştiinţeze organul abilitat, prin marcarea acestora pe harta.
Ca exemplu poate servi tragicul cutremur din Haiti în care populaţia marca pe harta locurile grav afectate de acest dezastru, prin urmare, autorităţile aveau o retrospectivă asupra situaţiei create şi  puteau urgenta oferirea ajutorului umanitar.
Alerte.md este un site dezvoltat pe o platforma Ushahidi, care oferă user-ului un meniu simplu în utilizare şi Dezvoltăm această iniţiativă cu scopul responsabilizării societăţii moldoveneşti în participare activă la viaţa comunităţii dar şi sensibilizarea autorităţilor asupra problemelor cetăţenilor.
Eşti încă aici? INTRĂ acum pe www.alerte.md şi notează pe hartă PROBLEMA comunităţii tale!
Un proiect conceput dealt