Proiectul educaţional pilot "EcoWaste: Think.Act.Recycle". Ziua I



alt

În data de 31 ianuarie 2011 în cadrul Casei Cunoştinţelor a Primăriei municipiului Chişinău a demarat proiectul ecologic-pilot "EcoWaste: Think.Act.Recyle", care va continua cu o sesiune de 3 zile de trainguri, workshop-uri şi actvităţi de grup pentru 30 de tineri din 10 licee din capitală. În prima zi de training-uri tinerii au beneficiat de activităţi de teambuilding, training în domeniul "Personal branding" (trainer: Ecaterina Covali, preşedintele CTJM), au vizionat proiecţia filmelor "The story of stuffs" şi "Trashy Nouvel" după care au plecat în vizită de studiu la Staţia de Epurare din Chişinău.

altalt

altalt

altalt

altalt

altalt

altalt

altalt

altalt

 

"EcoWaste: Think.Act.Recyle", se realizează în Chişinău în calitate de activitate pilot în domeniul educaţiei ecologice a tinerilor (aria: reciclarea selectivă a deşeurilor: Hârtie, Plastic şi gunoi menajer în instituţiile preunivesitare din municipiul Chişinău).

Realizarea proiectului va avea loc în două etape distincte:

I etapă: Training de 3 zile din data de 31 ianurie - 2 februarie, în incinta Casei Cunoştinţelor (ASEM, blocul C) pentru grupul ţintă (grupul ţintă îl contituie câte 3 elevi din fiecare instituţie din clasa a X-XI-a, cu mici excepţii clasa a XII-a), aceştia sunt şi echipa de implementare în fiecare liceu a etapei nr. 2 a proiectului.


II etapă: Martie 2011, instalarea în instituţiile participante la proiect a urnelor ecologice de souvare selectivă a gunoiului (PLASTIC, HÂRTIE, GUNOI MENAJER) în scopul educării tinerilor din licee de souvare a gunoiului.

 

Poţi urmări mersul etapei I, galeria de fotografii şi materiale video accesând grupul de Facebook al proiectului.


Organizatorii acestui proiect este Primăria municipiului Chişinău (Direcţia Relaţii Externe, Cooperare Regională şi Integrare Europeană), Compania Borlange Energi (Suedia) şi Consiliul Local al Copiilor şi Tinerilor Chişinău