ACCES-INFO ACORDA PREMIILE ANUALE PENTRU CONSECVENTA SI CURAJ IN PROMOVAREA ACCESULUI LA INFORMATIE



Centrul €žAcces-info" a acordat, la sfarsitul saptamanii trecute, sase premii anuale €žClopotul de bronz". Dupa cum informeaza Agentia DECA-press, pentru consecventa si curaj in promovarea accesului la informatie cu premiile €žClopotul de bronz" au fost distinsi Vera Macinschi (Curtea Suprema de Justitie); Eugen Urusciuc (Agentia Monitor Media); Asociatia Presei Independente; Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala; Biblioteca publica de drept din Chisinau; Helen Darbishire (€žAcces-info", Spania).

Premiile au fost inmanate in cadrul conferintei anuale €žAccesul la informatie: legislatie, realitate, perspective", desfasurata, la Chisinau, cu ocazia consemnarii Zilei dreptului de a sti.

Premiile €žClopotul de bronz" au fost instituite de Centrul €žAcces-info" in 2004 si sunt acordate diferitor personalitati si institutii, inclusiv straine, din diferite domenii. Premiul €žClopotul de bronz" este un semn de recunostinta pentru promovarea si popularizarea accesului la informatie.

Decernarea premiilor nominalizate are loc in fiecare an, in cadrul €žZilelor dreptului de a sti", organizate in R. Moldova de Centrul €žAcces-info".

Sursa: DECA-press