Lansarea Festivalului de film "Amatorul", ediţia II

festivalul de film amatorulAsociaţia Civică Internaţională „Hyde Park” lansează, de ziua Mondială a Cinematografiei, 28 decembrie 2010, ora 14:00, PMAN, ediţia a doua a festivalului de film „Amatorul”. Între 28 decembrie 2010 şi 7 aprilie 2011 doritorii de a participa la festival pot trimite filmuleţele realizate individual sau în grup.

Festivalul de film „Amatorul” promovează libera exprimare prin imagini video. La festival poate participa orice persoană, indiferent de vârstă, sex, etnie, apartenenţă politică şi religie. Motto-ul festivalului este „În viaţă ai două opţiuni: te implici sau stai deoparte?” Astfel, Hyde Park încurajează participanţii la festivalul „Amatorul” să urmărească realitatea, să mărturisească lumii despre evenimentele pe care au putut să le filmeze sau să improvizeze situaţii din care să rezulte un mesaj adresat publicului.

 

Participanţilor nu li se cere să aibă experienţă sau tehnică performantă.

Toate filmuleţele trimise pentru festival vor fi publicate pe pagina www.curaj.tv, iar cele mai bune vor fi selectate pentru o proiecţie publică. În cadrul proiecţiei, juriul va selecta şi premia mai multe filme, pe diverse categorii. Asociaţia Hyde Park va acorda mai multe premii valoroase, inclusiv o cameră video.

 

„Amatorul” a fost lansat anul trecut şi este primul festival de film pentru începători. La proiecţia finală a primei ediţii au fost premiate nouă filme. Printre partenerii festivalului, care au acordat premii participanţilor, se numără Primăria municipiului Chişinău, CreDO, IDOM şi Cinestezia (Jurnal TV).

Pentru mai multe informaţii, contactaţi Asociaţia Civică Internaţională „Hyde Park” la:

tel: 069801212

e-mail: curajtv@gmail.com

web: www.curaj.tv www.curaj.md
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.