Club de dezbateri: Participarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor



Principiul de bază al participării este că oamenii sunt liberi de a se implica în procesele sociale şi de dezvoltare a societăţii în care trăiesc. Reieşind de la acest principiu, am încercat împreună cu formatorul clubului de dezbateri să aflăm de la tinerii studenţi despre părerea lor vis-a-vis de implicarea tinerilor din Republica Moldova în procesul de luare a deciziilor, precum şi gradul de participare a tinerilor în general.

Formatorul clubului de dezbateri, Alexandru Coica, preşedintele Consiliului Naţional al Tineretului din Moldova, a relatat date statistice referitoare la gradul de implicare a tinerilor în procesul de luare a deciziilor, precum şi cele mai frecvente motivaţii ale acestora.

La fel, studenţii participanţi la clubul de dezbateri, organizat de Centrul Naţional al Romilor în colaborare cu ULIM, marţi, 5 octombrie 2010 ora 11.00, au putut afla lucruri noi şi interesante despre structurile de participare a tinerilor, precum şi căile de implicare a acestora.

Ca de obicei, tinerii s-au arătat foarte interesaţi de subiectul propus în discuţie şi s-au bucurat să afle răspunsuri la întrebările legate de această temă.