Stagii

Stagiu în Educație Terapeutică în Diabetul Juvenil, pentru studenți, rezidenți

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Studenți, rezidenți la Medicină/Farmacie (USMF „N.Testemițeanu” sau Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie), cu interes în domeniile de specializare Pediatrie, Nutriție, Endocrinologie sau conexe, pot aplica pentru un stagiu practic în Educația terapeutică în diabetul zaharat de tip 1 (insulino-dependent).

Obiectivul stagiului practic se referă la observarea și aplicarea practicilor de educație a pacienților cu diabet de tip 1 sau 1,5 (LADA), desfășurate într-un context de asistență medicală și socială comunitară și integrarea ulterioară a acestora în activitatea profesională.

Activitatea de instruire va pune accent pe demersul de cercetare al studentului/rezidentului, integrarea cunoștințelor în situații concrete și axare pe experiența profesională a mentorului (educator de diabet), dar și pe cea personală a participanților, printr-o manieră de instruire interactivă. Aceasta se axează pe științe biomedicale, psiho-sociale, pedagogice, nursing și este divizată în 19 ore teoretice și 45 ore practice.

Stagierea va fi parte integrantă a proiectului „Ai diabet – mergi la școală”, realizat de către Asociația Tinerilor cu Diabet DIA, în parteneriat cu biblioteca municipală „B.P.Hașdeu”, în perioada septembrie 2018 – mai 2019.

Aceasta răspunde standardelor de educație terapeutică în diabet, prevăzute în ghidurile internaționale privind standardele de calitate în Îngrijirea Diabetului: ISPAD Clinical Practice Consensus Guidelines Type 1 Diabetes (2014),ADA Children and Adolescents Diabetes Care (2016), Type 1 Diabetes in Adults: Diagnosis and Management NICE guideline (2016), Diabetes Type 1 and Type 2 in Children and Young people: Diagnosis and Management NICE guideline (2016), la fel, în protocolul clinic național – 33 (actualizat în 2017).

Persoanele interesate vor expedia o scrisoare de intenție și CV-ul la adresa de email: educatiediabet@gmail.com până la 1 octombrie 2018.

Asociația Tinerilor cu Diabet DIA este o organizație neguvernamentală care pledează pentru creșterea calității și speranței de viață a persoanelor cu diabet zaharat de tip 1 (copii, tineri), protecția, promovarea, și monitorizarea dreptului lor la sănătate: acces la insulină, controlul glicemiei, educație terapeutică, îngrijire medicală urgentă și de lungă durată, viață fără disciminare și suport pentru autoîngrijire.

Detalii pe: https://www.facebook.com/AsociatiaTinerilorcuDiabetDIA/ 

Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.