Deținuți – activiști, lucrători din treisprezece instituții penitenciare din Moldova, colaboratori ai Inspectoratului general de probațiune, precum și reprezentanți ai comunității se vor reuni în incinta Comunității Terapeutice ”Inițiativa Pozitivă” pe data de 27 iunie, pentru a elabora noi abordări de interacțiune în contextul măsurilor alternative de pedeapsă pentru dependenții de droguri.

Întrunirea va avea loc în Comunitatea Terapeutică pentru reabilitarea utilizatorilor de droguri ”Inițiativa Pozitivă”, satul Berezchi, Anenii Noi.

Evenimentul va începe cu un briefing pentru presă la care vor lua cuvântul reprezentanți ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare, ai organizației ”Inițiativa Pozitivă”, ai Centrului PAS, precum și ai organizațiilor Soros Moldova, UNAIDS, UNODC.

După briefing  participanții întrunirii vor elabora o strategie de interacțiune, aplicând o abordare creativă.

Evenimentul își propune drept scop să unească eforturile tuturor părților responsabile pentru a elabora o viziune comună în contextul resocializării persoanelor condamnate, precum și a reabilitării acestora după eliberarea din detenție.

Evenimentul se va desfășura în cadrul campaniei ”Împreună pentru viață”, organizată cu prilejul Zilei internaţionale împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri.

Organizatori: Asociația Obștească ”Inițiativa Pozitivă” și Departamentul Instituțiilor Penitenciare

Informații privind acreditarea presei:  Elena Derjanschi, + (373) 600 107 06

 

Pentru reprezentanții mass media va fi organizată deplasarea în ambele direcții. 


Ajută-ne să distribuim acest articol: