Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6570

Valeria Chele: "În viitor sper să fac ceea ce îmi place și să fiu mulțumită unde am ajuns”



Este tânără, frumoasă și mai nou a obținut titlul “Miss Apropo Magazin.” Se numește Valeria Chele, are doar 16 ani, și a câștigat Concursul “Miss Apropo Magazin.” Am aflat că Valeria este o fată ambițioasă iar pe lângă aceasta este și foarte activă. I-am acordat câtevavaleria_chele_daniela_caraimanîntrebări la care mi-a răspuns cu plăcere. Ca să o cunoașteți mai bine, o voi lăsa pe ea să se prezinte:

Mă numesc Valeria, am 16 ani și sunt din r.Telenești. Sunt o persoană sinceră, veselă iar uneori visatoare.

Ce înseamnă pentru tine acest premiu și în ce mod ți-a schimbat viața?

Mă bucur foarte mult că am câștigat aces titlu, a fost o experiență care s-a manifestat într-un mod plăcut pentru mine. Nuștiu dacă acest titlu ar putea contribui la o schimbare radicală  în viața mea, dar, mi-a acordat atenția și emoțiile necesare.

Crezi că această provocare îți va aduce rezultate pe viitor? De ce?

Nu m-am gândit la asta, dar ar putea avea un efect pozitiv asupra viitorului meu și m-a facut  să fiu mai încrezătoare în forțele proprii.

Ce ai învățat din această experiență?

Orice lucru din viață este o provocare, orice activitate înseamnă să dai dovadă de curaj și ambiție, orice reușită este un succes cu care ne putem mândri. Această experiență ma ajutat să înteleg că întotdeauna e bine să te aștepti la ce e mai bun și niciodată să nu-ți fie frică să experimentezi.

Cât de implicată este o fată de 16 ani în proiectele societății?

Sunt o fire activă, îmi place să iau parte la  activități care pot schimba viitorul țării, sau macăr rezultatele acelor proiecte pot să modifice viziuni și să contruiască percepții. În toamna anului 2011 am participat  la programul  Future Empowerment Through Experience  (Abilitarea Tinerelor din Mediul Rural în Domeniul Liderismului Comunitar).  Acest proiect mi-a permis  acumularea cunoștințelor necesare pentru ghidarea  comunității  spre  un viitor mai transparent și democratic. Cred că de acest lucru avem nevoie pentru ca țara noastră să prospere.

Vorbește-ne despre acțiunile la care ai luat parte?

Am participat  la un atelier de lucru de cinci zile,  nde am jucat  un rol de lider politico- administrativ pentru a crea o comunitate virtuală , apropiată de imaginea Administraţiei Publice Locale din Moldova.

Am fost împărţite în partide politice, la care  am formulat  platforme de partid, am selectat   democratic  delegaţii  de partid  pentru a candida la alegerile locale,  am organizat  campanii  de advocacy pentru delegaţii partidelor   şi în cele din urmă am participat  ”la  vot”, stimulînd alegerile locale reale. Am reacționat  și răspuns  adecvat  problemelor  cu care se confruntă în  viaţa reală APL-ul  în mediul rural şi liderii din  comunităţile rurale  din Moldova.

Ce sfaturi le-ai da tinerelor care își doresc să ia parte la diverse evenimente şi care sunt cele mai importante 5 lucruri de care trebuie să țină cont?

Este foarte important să fii activă, aceasta duce mereu spre perfecțiune și împlinire. Ca să reusești trebuie să încerci, să experimentezi lucruri noi și sa vezi cât ești de capabilă. Încrederea reprezintă un catalizator în procesul de dezvoltare, dacă mai suntem și activi la sigur ajungem unde dorim!

Luând în calcul realizările tale de până acum, te consideri o persoană împlinită?

Nu aș putea spune că am facut mari eforturi până acum, sunt capabilă de mult mai multe și mi-aș dori să realizez cât mai multe lucruri frumoase. Sunt împlinită pe toate planurile și întotdeauna am fost, dar, totdeauna este loc de mai bine!

Care îți sunt planurile de viitor?

Nu sunt sigură cine sau ce vreau să devin în viitor, este ca un gând neterminat pentru mine , la momentul respectiv  îmi doresc  să devin un bun notar și sincer nu am o explicație pentru asta, doar simt asta. Sper să fac ceea ce îmi place și să fiu mulțumită unde am ajuns.

Realizat de Daniela Caraiman