Îmi place să fiu de folos



Nigai Dorina, este o tânără din Anenii Noi care spune că viaţa este frumoasă dacă ştii cum să o trăieşti şi cum să îi ajuţi pe alţii. Inteligentă, responsabilă, capabilă, punctuală, ambiţioasă, dinamică şi sociabilă  sunt cuvintele care o caracterizează cel mai bine pe Dorina.


cats_copyCum a fost să fii
Primarul  Consiliului Local al Copiilor şi Tinerilor în gimnaziul Todireşti ?

Consiliul elevilor a fost grupul de elevi cu ajutorul cărora eu am învatat să vorbesc în faţa publicului,să ascult pe alţii şi să-mi fac opiniile ascultate.Am fost redactor-şef al ziarului local,şi în ultimul an primarul consiliului.Mi-a placut nespus de mult să colaborez cu copiii,să facem ceva nou în folosul nostru.Cred că cel mai dificil a fost să mă afirm la început ca lider,şef de echipă, şi de asemenea e dificil să îi faci pe cei mai mici să asculte şi să colaboreze.

Pentru mine,cel mai important lucru a fost că am promovat talente,şi am ajutat împreună cu ceilalti membri ai consiliului copiii mai săraci şi timizi.

Ce aţi făcut pentru aceşti copii?

Făceam acte de binefacere: le-am dat hainuţe, jucării, le cumpăram bomboane,sucuri, lucruri care nu erau chiar atât de importante,însă pentru ei era o bucurie mare.

Cum a fost să fii membru Y-PEER?

A fost o experienţă interesantă, organizam pentru colegi diferite ore educative, cu jocuri distractive. Mă bucura faptul că eram ascultată şi elevilor le plăceau orele.

Ce îţi place să faci în timpul liber?

Să citesc cărti şi să predau ore particulare de engleză elevilor din clasele primare

Care este pasiunea ta?

Să scriu, pasiunea mea este jurnalismul,în luna aprilie 2010 mi-am făcut blog.Primele postări erau poeziile mele despre mama,patrie,scoala...

Am participat şi la unele traninguri pentru tinerii jurnalişti organizate de CTJM (Centrul Tânărului Jurnalist) , am acumulat multă experienţă care mă ajută în articolele care le scriu.

Crezi că tinerii de astăzi au posibilităţi de a se afirma?

Consider că da, oportunităţu sunt depinde déjà şi de copii, un rol important îl au şi părinţii care ar trebi să-i sprijine.

 

P.S. Acum Dorina se pregăteşte să plece în România, va învăţa la un liceu din Bucureşti, vreau să-I urez mult succes în viitor şi noi realizări.

Daniela Timofti