Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6570

“Împreună schimbăm destine!”



Interviu cu Rodica Groza, preşedintele  Agenţiei  de Împlinit Dorinţe

GROZA3

 

Daniela: Ce înseamnă  “Agenţia de Împlinit Dorinţe”?

Rodica: Agenţia de Împlinit Dorinţe înseamnă oameni, poveşti de viaţă, vise, emoţii, trăiri intense...o lume în care se împlinesc dorinţele ordinare ale unor oameni extraordinari.

Daniela: De unde a pornit povestea  şi cine a iniţiat această mişcare?

Rodica:  Acest concept frumos l-am preluat cu mare  drag de la Zâna dorinţelor din România -  Alina Zară, jurnalistă, actriţă şi cel mai important un Om extraordinar. Ea a fost cea care acum 2 ani a creat în România un concept neordinar – o instituţie virtuală cu aplicaţii  reale, în care sute de oameni de prin toată lumea la numai un click distanţă împlineau dorinţe. Nu am putut sta deoparte şi m-am implicat în campaniile Agenţiei de Împlinit dorinţe din România, astfel devenind primul agent de împlinit dorinţe din Republica Moldova. De atunci sunt dependentă de acestă lume şi mi-am împlinit visul de a deschide în Moldova o agenţie care împlineşte dorinţele unor oameni ordinari cu vise extraordinare.

Daniela: Care este misiunea voastră?

Rodica:  Să împlinim dorinţe ordinare ale unor oameni extraordinari, dorinţe care nu au vârstă iar împlinirea lor nu se rezumă doar prin donarea banilor, dar prin a dona timp, atenţie, sprijin, generozitate şi dragoste faţă de semenii noştri. Deasemenea ne-am asumat să redescoperim bunul simţ, să spunem poveşti de viaţă, să  facem demonstraţii de atitudine şi exerciţii de sensibilitate.

Daniela: Cine se află în spatele acestor lucruri frumoase?

Rodica:  Oameni cu sufletul mare cât Cerul !

Sunt mulţi şi frumoşi precum faptele lor. Oamenii care dau aripi viselor devin agenți de împlinit dorinţe şi sunt trecuţi într-un album special de pe pagina noastră web : www.AgentiaDeImplinitDorinte.md şi pagina de facebook. Sunt oameni din întreaga lume : Moldova, România, Franţa, Australia, Germania, SUA, Italia, Canada, EAU etc. are demonstrează că solidaritatea nu are frontiere atunci când vine vorba de o cauză nobilă. Motorul lucrurilor pe care le face Agenţia de Împlinit Dorinţe sunt  oamenii cu care formez o echipă. Suntem 9 persoane cu vârste, caractere şi din ţări diferite, însă simţim la fel şi ne uneşte acelaşi scop - cel de a împlini cât mai multe dorinţe care să schimbe destine !

Daniela: Ai putea să ne zici, cât de uşor e să realizezi un astfel de proiect ?

Rodica: În acest context o să-l citez pe renumitul scriitor american Richard Bach care spunea : “Nu ţi se oferă niciodată o dorinţă, fără a ţi se oferi şi puterea de a o face să devină realitate.”  Este uşor şi totodată extraordinar de greu, depinde de dorinţele pe care le avem de împlinit, dar atunci când faci ceea ce îţi place şi o faci cu dragă inimă şi dificultăţile par să nu mai fie ce sunt. Puterea vine de la copii şi oamenii care se implică în campaniile noastre. Ei sunt cei care ne motivează să mergem mai departe.

Daniela:  Vorbeşte-ne despre cea mai mare  dorinţă pe care aţi reuşit să o impliniţi ?

Rodica: Pentru fiecare copil visul ce i se împlineşte este marea lui dorinţă. Cineva şi-a dorit să fie pilot de curse şi acest vis i s-a împlinit graţie campionului naţional la raliu Igor Vrabie, în plus am obţinut pentru micul pilot un autograf tocmai dela Michael Schumacher. Cineva şi-a dorit o pereche nouă de ochelari pentru a ascunde lipsa ochilor care i-au fost extirpaţi din caza cancerului. Altcineva şi-a dorit mâncare deoarece familia nu i-o putea asigura însă din caza bolii de care suferea avea nevoie de o alimentaţie mult mai calorică decât un copil obişnuit. Cineva şi-a dorit să interacţioneze cu Vitalie Dani , Adela Popescu şi acest lucru s-a întîmplat. O  fetiţă  şi-a dorit să  fie Prinţesă şi a plecat în rochie de Prinţesă la Îngeri...

Daniela: Care este reacţia oamenilor şi cât de receptivi sunt ?

Rodica: Oamenii care descoperă Agenţia de Împlinit Dorinţe sunt plăcut surprinşi de ceea ce facem şi îşi oferă sprijinul. Deocamdată nici nu avem atâtea dorinţe în aşteptare câţi oameni dornici să se implice în realizarea lor. Ne bucură enorm că în ultimul timp societatea noastră se implică cu mai multă tragere de inimă în acţiunile de caritate. Ar fi extraordinar ca acest  lucru să devină un fel de trend !

Daniela: Aş vrea să te  întreb,  dacă  e dificil să selectaţi şi să  împliniţi dorinţele?

Rodica:  Nu pot să spun că selectăm dorinţele, mai degrabă ni le aşează Dumnezeu în cale. Cel mai dificil este atunci când stă peste puterile noastre omeneşti împlinirea unor dorinţe. Până acum dorinţele pe care agenţii le-au împlinit au fost în mare parte dorinţele copiilor cu maladii oncologice de care aproape de doi ani ne-am ataşat foarte mult. Pentru mulţi dintre ei au fost ultimile lor dorinţe.

Daniela: Ce reprezintă pentru tine şi ce satisfacţii îţi oferă „Agenţia de Împlinit Dorinţe”?

Rodica:  Agenţia de Împlinit Dorinţe mi-a influinţat destinul. Este ceea ce mă reprezintă, ceea ce simt, ce mă motivează, este exact ceea ce vreau să fac şi nu se învaţă nici la o facultate. Este predestinaţia mea! Satisfacţiile sunt imense, sunt ca nişte fluturaşi care se rotesc în sufet într-un ritm ameţitor. Se regăsesc în sclipirea din ochii copiilor şi zâmbetul de pe chipul lor atunci când îşi văd dorinţele împlinite, se regăsesc în strîngerile lor de mâna, îmbrăţişările care taie răsuflarea. Uneori doare, doare de  neputinţa de a face ceva mai mult atunci când vezi cum un copil se stinge în ochii tăi iar tu nu poţi face nimic pentru a-l salva...

Daniela: Aveţi un mesaj pentru oameni, în special pentru cei  ce ar dori să facă parte din lumea dorinţelor?

Rodica: Agenţia de Împlinit Dorinţe îşi are deschise larg braţele  pentru toţi cei care doresc să dea aripi viselor. Cu cât suntem mai mulţi cu atât mai multe fapte bune, bucurie şi speranţă  răspîndim în jur. Împreună schimbăm destine!

În scurt timp vom lansa o  campanie de care depinde ziua de mâine a copiilor cu leucemie. Pănă acum le-am oferit jucăriile şi dulciurile dorite, întîlniri cu idolii preferaţi, un carnaval de poveste, le-am pregătit terenul pentru joacă inaugurat la 1 iunie în curtea Institutului Oncologic,  iar acum le pregătim terenul pentru a le da aripi spre viaţă. Este vorba de o campanie de creare, amenajare şi utilare cu echipament medical al Primului Departament de Terapie Intensivă pentru copiii cu leucemie din cadrul Institutului Oncologic. O campanie pe cât de grea pe atât de vitală pentru copiii cu leucemie, în care vom avea nevoie de sprijinul fiecăruia dintre voi. Sperăm să ni se alăture cât mai mulţi oameni dornici să împlinească dorinţa de a le oferi o şansă la viaţă. Nu este vorba doar de implicare prin donarea banilor ci sprijinirea în tot ceea ce presupune o campanie socială : sprijin mediatic, realizare/plasare  bannere, spoturi, film campanie, disponibilitate instalare boxe, donaţii, răspîndire mesaj campanie între colegii de serviciu, prieteni, apropiaţi etc Viaţa lor începe cu tine ! 

Realizat de Daniela Caraiman