Distribuie prietenilor:


tr EcoVisio logo large

Dacă ești jurnalist sau blogger aplică până pe 17 decembrie la training-ul: „Protecția mediului prin gestionarea adecvată a deșeurilor și a consumului rațional”.

În cadrul training-ului se vor desfășura o serie de activități pe durata a 3 zile pentru studenții Facultății de Jurnalism, jurnaliști și bloggeri din toate regiunile Moldovei, inclusiv Transnistria. Participanții vor avea posibilitatea să-și îmbunătățească abilitățile de scriere a articolelor, dar și abilitățile de crearea a reportajelor video pe teme de mediu, gestionarea deșeurilor și consumului informat.

La concurs pot participa reprezentanți ai diferitor redacții media (ziar, radio, televiziune, online), precum și studenți ai Facultăților/Școlilor de Jurnalism. Experiența în realizarea materialelor video și deținerea echipamentului sunt binevenite.

De asemenea, invităm și specialiști în probleme de mediu (jurnaliști, bloggeri, ecologiști) care doresc să-și împărtășească abilitățile sau să scrie mai multe articole despre problema deșeurilor din Republica Moldova, precum și să discute posibilele metode de soluționare a acesteia.

Selecția participanților se va face în baza unei scrisori de motivare și a unui articol de presă scris, reportaj video sau audio despre problema deșeurilor din regiunea dumneavoastră.

După analiza dosarele, zece participanți vor fi selectați, iar în cadrul trainingului, aceștia vor pregăti articole sau reportaje despre cum sunt gestionate deșeurile în localitatea de baștină sau în alte regiuni. Este important să se evalueze situația actuală în timp real, precum și strategiile, și inițiativele la nivel de stat, regional sau local.

După training, participanții selectați vor avea posibilitatea să realizeze materiale jurnalistice timp de șase luni, câte un material lunar, iar acestea vor fi publicate pe site-ul faradeseuri.md. În procesul de lucru, participanții vor putea folosi sprijinul mentorilor de la instruire, precum și specialiștilor de la EcoVisio. Cinci cele mai bune materiale vor fi premiate.

EcoVisio va acoperi costurile participanților pentru transport, 2 mese pe zi (prânz, pauză de cafea) și cazare la necesitate. Instruirea va avea loc la oficiul organizației EcoVisio, din Chișinău. Activitățile practice, de asemenea, se vor desfășura în Chișinău, locațiile vor fi selectate în cadrul procesului de instruire.

Seminarul se va desfășura între 20 și 22 decembrie, de la ora 10.00 până la 17.00. 

Pregătirea se va desfășura în două limbi: română și rusă.

Toți cei interesați de participarea la seminar pot trimite un email până pe 17 decembrie, ora 23:59, la următoarea adresă: nataliia@ecovisio.orgVă rugăm să indicați în email dacă aveți nevoie de cazare.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta telefonic:
Natalia Oliatovski, coordonator de proiect, +37379794938,
Anna Bock, asistent de proiect, +37368580458. www.ecovisio.org
------------------------------------------------------------

EcoVisio este o organizație publică non-guvernamentală. Principiile de bază ale muncii noastre sunt: cooperarea în loc de concurență, încrederea, unitatea în diversitate, calitatea și urmărirea excelenței, simplitate și sustenabilitate.logoStarNet

Serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet


Ajută-ne să distribuim acest articol: