Training pentru jurnaliști: Promovarea accesului la informație. Cum solicităm corect informații

A.O. „Juriștii pentru Drepturile Omului” invită jurnaliștii să participe la un training privind accesul la informații, în zilele de 28 mai sau 29 mai 2019.

În cadrul acestuia, vor fi prezentate prevederile legale și practicile internaționale privind accesul la informație, protecția datelor cu caracter personal, care informație este cu acces restricționat și secretă, care sunt modalitățile de solicitare a informației etc.

De asemenea, vor avea loc discuții și exerciții practice despre cum scriem corect o cerere de acces la informație, care este diferența dintre solicitarea de informație și petiție sau ce facem în cazul în care autoritățile refuză să ofere informațiile solicitate.

Trainingul se desfășoară în cadrul Proiectului „Promovarea dreptului la informare pentru publicul din Moldova” („Promoting the Public’s Right to Know in Moldova”), implementat de A. O. „Juriștii pentru Drepturile Omului”, cu susținerea financiară a Fondului Naţiunilor Unite pentru Democrație (UNDEF).

Persoanele interesate sunt rugate să expedieze CV-ul și o Scrisoare de motivare, la adresa electronică: op.cebanu@gmail.com, până la data de 25 mai 2019. Vă rugăm să indicați și disponibilitatea dumneavoastră - 28 mai sau 29 mai.

Alte articole de acest autor:Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.