Deschiderea perioadei de aplicare la Școala de Vară Americană în Domeniul Expertizei Sociale, ediția a 5-a

A. O. "Proiectul Casa Mare" în colaborare cu Asociația Națională a Experților și Asistenților Sociali din Moldova invită studenții din Moldova să participe la a 5-a Școală de Vară Americană în Domeniul Expertizei Sociale organizată de York College, City University of New York în perioada 8 iunie - 7 iulie 2019, pentru a avea parte de o experiență unică de dezvoltare personală și profesională.

La şcoală de vară vor participa 13 studenţi din Statele Unite de la universitatea organizatoare şi 6 studenţi din Moldova, ce urmează a fi selectaţi, care timp de 4 săptămâni vor frecventa orele de teorie predate de Dl. Vadim Moldovan, doctor în social work, profesor la York College, City University of New York şi vor participa la activități în teren organizate în cadrul Centrului de Reabilitare Vocaţională (VRC-Moldova) din Chişinău și în satul Cărbuna.

Practica din Centrul de Reabilitare Vocaţională va fi orientată pe dezvoltarea modelului de antreprenoriat social prin activități creativ-artistice realizate în grup. Alt aspect al practicii de stagiere va reprezenta conceperea unui simț al comunității pentru clienții cu probleme de sănătate mintală, realizând împreună cu ei diferite activități.

Pe perioada stagiului de practică în satul Cărbuna, r-nul Ialoveni studenții moldoveni împreună cu cei din SUA nu doar vor trăi timp de două săptămâni experiența stilului de viață rural, dar, totodată, vor avea oportunitatea de a contribui la dezvoltarea acestei comunități, învățând și aplicând metode de organizare comunitară, de antreprenoriat social și de abordare sistemică.

Toate activitățile în teren vor fi orientate spre organizarea și desfășurarea celei de a 2-a ediții a festivalului Taur Negru de Cărbuna, care urmează să aibă loc în august 2019.

Pentru a facilita schimbul intercultural dintre studenţii americani şi cei moldoveni, vor fi organizate excursii şi deplasări: tur cultural prin Chişinău, pe traseele turistice Semiluna de Bronz din Moldova şi o deplasare în Odessa.

Participanții din Moldova vor beneficia gratuit de tot programul școlii de vară, fiind incluse excursiile și cazarea în satul Cărbuna pe perioada activităților în teren în mediul rural.

 Cerințele necesare pentru aplicare sunt:

  1. Vârsta de 18-25 ani.
  2. Cunoașterea limbii engleze la nivelul întreținerii conversațiilor.
  3. Creativitate, entuziasm și dorința de a produce o schimbare în Moldova.

Pentru a Vă înscrie la şcoala de vară, trimiteţi la adresa de email projectcasamare@gmail.com următoarea informaţie:

  1. Numele, prenumele
  2. Date de contact (email, telefon)
  3. Studiile
  4. Experienţa profesională (dacă aveţi)

Dacă aveţi întrebări, le puteţi trimite pe adresa de email indicată mai sus sau apelaţi la numărul de telefon 069874831 (Alina).

Termenul limită de înregistrare este miercuri, 15 mai. Toți aplicanții vor fi invitați la un concurs în bază de interviu, în urma căruia vor fi anunțați dacă au fost acceptați sau nu.

Parteneri: Centrul de Reabilitare Vocațională VRC-Moldova, Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Primăria din s. Cărbuna, Grădinița „Scufița Roșie” din s. Cărbuna.

hghgg
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.