hackathon

Invitație pentru reprezentanții mass-mediei la cursul de instruire în domeniul libertății de exprimare, discursului instigator la ură și limbajul nediscriminatoriu

Grație suportului financiar oferit de către Ambasada Finlandei la București, precum și grație suportului Suediei prin programul Core–Support, IDOM organizează în perioada 15-16 februarie 2019 un curs de instruire pentru jurnaliști și alți reprezentanți ai mass-mediei în domeniile ce vizează libertatea de exprimare, discursul instigator la ură, cazuistica CEDO, bunele practici privind limbajului nediscriminatoriu în vederea prevenirii utilizării stereotipurilor sau prejudecății în elaborarea și relatarea materialelor/reportajelor jurnalistice  pe subiecte ce vizează drepturile persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA, persoanelor cu dizabilităţi mintale, precum şi altor grupuri social-vulnerabile şi expuse discriminării în societate.

Evenimentul se va desfășura în or. Vadul lui Vodă, Complexul turistic „ODISEU, cu începere de la ora 10:30. Organizatorii își asumă cheltuielile ce țin de materialele de curs, cazare și hrana participanților. Rambursarea cheltuielilor de transport pentru participanți se va efectua în baza buletinului de identitate, conform tarifelor stabilite de autogară.

Numărul de locuri este limitat. Prin urmare, doritorii de a participa la eveniment sunt rugați să se înregistreze, expediind CV-ul actualizat pînă la 8 februarie 2019, la adresa electronică russu.dumitru@yahoo.com și info@idom.md.

Selecţia participanţilor se va realiza respectând principiul egalităţii de şanse.

Pentru informaţii adiţionale, persoana de contact este Dumitru Russu, Coordonatorul Programului de Monitorizare și Raportare, IDOM - tel.: 0 22 838 408, mob.: 079 532 329.

                                                                   

 
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.