hackathon

Programul de instruire profesională pentru practicieni în servicii sociale acordate tinerilor care se pregătesc să părăsească sistemul instituțional de protecție

academy

 CONCORDIA Academia lansează 

Programul de instruire profesională pentru practicieni în servicii sociale acordate tinerilor care se pregătesc să părăsească sistemul instituțional de protecție își propune să creeze un spațiu de învățare și inovare în acest domeniu, facilitând schimbul de experiență în domeniul social, în cadrul unei comunități de practică.

Instruirea în cadrul CONCORDIA Academia se remarcă prin calitatea ridicată, orientarea spre nevoi, aplicabilitate și practică, dezvoltate în parteneriat cu renumite instituții academice de formare.

Prin intermediul acestui program de instruire venim în întâmpinarea nevoii specialistului practician în domeniul social de corelare a teoriei cu practica, însoțită de reflectarea la nivel personal, în vederea gestionării eficiente și corecte a situațiilor concrete ale muncii cu tinerii aflați în situații precare/de vulnerabilitate socială.

Programul de instruire este dezvoltat și implementat de către CONCORDIA Academia (structură a CONCORDIA International, responsabilă de livrarea de programe de formare calitative pentru practicienii și profesioniștii din domeniul social).

Obiectivul programului este de a profesionaliza practicieni din domeniul social și a le asigura accesul la instrumente și metode inovative și etice în activitatea directă cu tinerii beneficiari, care se pregătesc să părăsească sistemul instituțional de protecție.

PENTRU CINE?

Programul de instruire profesională este destinat angajaților din instituții publice și private din Republica Moldova, furnizoare de servicii sociale, care lucrează în mod direct cu beneficiarii tineri care se pregătesc să părăsească sistemul instituțional de protecție (asistenți sociali, lucrători sociali, mediatori sociali, educatori sociali, psihologi, consilieri pe probleme sociale, etc.).

CU CINE?

Formatorii sunt specialiști în practica asistenței sociale, având experiență semnificativă în domeniul social, precum și o formare academică care acoperă toate domeniile de asistență socială, cu precădere zona de tinerii beneficiari, care se pregătesc să părăsească sistemul instituțional de protecție. Programul este supervizat de Universitatea de Științe Aplicate Dornbirn (Austria).

CE?

Curriculum-ul se bazează pe standardele științifice actuale de asistență socială, orientată spre practică. Focusul este în special pe pregătirea practică și aplicarea cunoștințelor dintr-o gamă largă de metode, în munca directă cu beneficiarii țintă ai acestui proiect.

Perioada de practică se va realiza la locul de muncă al participanților, cu supervizarea online a formatorilor din cadrul CONCORDIA Academia.

Cursul va fi urmat de o examinare, în funcție de care va fi organizată ceremonia de înmânare a diplomelor.

Finalizarea cursului este confirmată cu o diplomă eliberată de CONCORDIA Academia, împreuna cu Universitatea de Științe Aplicate Dornbirn, Vorarlberg pentru „Specialist practician in domeniul social“. Totodată, în rezultatul acestui program de instruire, 10 specialiști practicieni vor fi selectați pentru un program, în care vor fi pregătiți în calitate de formatori în domeniul social.

TEMATICI ABORDATE:

 • Competență proprie și socială, identitate profesională;
 • Comportamentul cu clienții situații deosebit de stresante;
 • Structurarea relațiilor cu individul, familia și grupuri;
 • Diagnostic social și consiliere;
 • Societatea, comunitatea și individul;
 • Abordarea crizelor, traumelor, dependențelor și violenței;
 • Asigurarea calității, planificare și evaluare.

Programul de instruire este format din 5 module de teorie și practică, desfășurate conform planului:

Modul 1

21-25 Ianuarie 2019: Curs

28 Ianuarie-22 Februarie 2019: Practică

Modul 2

25 Februarie – 1 Martie 2019: Curs

4 - 22 Martie 2019: Practică

Modul 3

25-29 Martie 2019: Curs

1-25 aprilie 2019: Practică

Modul 4

6-10 Mai 2019: Curs

13 Mai – 24 Mai 2019: Practică

Modul 5

27-31 Mai 2019 : Curs

 


CONDIȚII DE PARTICIPARE
  

Decizia cu privire la selecția participanților aparține Concordia Academia.

Criterii de selecție:

 • Experiență anterioara minim 5 ani în domeniul de asistență socială pentru grupuri de persoane vulnerabile, cu experiența actuală in servicii sociale acordate tinerilor care urmează sa părăsească sistemul de protecție, așa cum reiese din CV;
 • Motivația de participare, așa cum reiese din Scrisoarea de intenție;
 • Participarea la programul de formare în întregime (teorie și practică)se va semna un Contract de formare, după aprobarea deciziei de selecție a participantului;
 • Atitudine proactivă și orientată către identificare de soluții.

 

ÎNREGISTRARE ŞI APLICARE

Pentru înscrierea la programul de formare, asistenții sociali, lucrătorii sociali, mediatorii sociali, educatorii sociali si alte categorii de practicieni interesați sunt rugați să expedieze dosarul care va conține: CV-ul și Scrisoarea de intenție.

Dosarul complet urmează a fi expediat până la data de 10 decembrie 2018, la adresa de email: eugen.chihai@concordia.md

Numărul maxim de locuri: 30

UNDE?

Agenda și informația despre locul desfășurării instruirilor va fi expediată participanților ulterior.

COSTUL

Cursul este gratuit pentru participanții selectați pe baza dosarelor depuse.

Programul de instruire este organizat în cadrul Proiectului YES - Abilitarea tinerilor pentru o
dezvoltare durabilă, finanțat de către Agenția Austriacă pentru DezvoltareOrganizații vizate: Austrian Development Agency |


Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.