hackathon

Centrul „Speranța” anunță înscrierile în programul Suport pentru un Trai Independent în Comunitate (STIC)

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Traiul independent este un pas important în viața fiecărui tânăr și adult. Dezvoltarea abilităților de trai independent este un proces complex și care necesită implicarea în activități de socializare, explorare a comunității, management al emoțiilor, rezolvare de probleme și conflicte.

Echipa Centrului ”Speranța” invită tinerii cu vârsta mai mare de 18 ani să participe la programul Suport pentru Trai  Independent în Comunitate (STIC), care îi va ajuta să își dezvolte abilitățile de trai independent pentru a se integra mai ușor în comunitate.

De ce să participi la programul STIC? Pentru că vei avea posibilitatea să:

  • Cunoști alți tineri care doresc să devină mai independenți, astfel, vei avea posibilitatea să socializezi și să petreci timpul în comun cu alți tineri de aceiași vîrstă;
  • Vei avea posibilitatea să participi la activități interesante, utile și plăcute ce te vor ajuta să îți dezvolți deprinderile necesare pentru un trai independent;
  • Împreună vom stabili ce poți face pentru a-ți îndeplini visele;
  • Vom învăța împreună ce înseamnă dezvoltarea personală și cum ne putem îmbunătăți abilitățile de comunicare;
  • Vom stabili împreună ce servicii și resurse sunt în comunitate de care te poți folosi;
  • Vom învăța împreună să planificăm bugetul și cheltuielile
  • Vom avea întâlnire cu tineri de vârsta ta, care îți vor povesti despre sănătatea sexual-reproductivă.

Vrem să evidențiem două aspecte importante ale programului, care ne va ajuta, împreună să obținem un rezultat maxim:

  1. Unul din părintele/tutorele tău va fi implicat în sesiuni de instruire cu privire la acordarea suportului de a dezvolta abilitățile de trai independent pentru copilul său;
  2. Vom avea o abordare individualizată în fiecare caz. Adică, pe lîngă activitățile de instruire comune, pentru toți tinerii, vom avea activități individuale și vom interveni în baza nevoilor tale individuale.

Programul durează 3 săptămâni, de luni până vineri.

*notă: pentru persoanele din afara Chișinăului este disponibilă și posibilitatea de cazare, aceste detalii se discută individual.

În program te poți înscrie la numerele de telefon: 022 56 11 00 sau 079 77 55 13

Participarea în cadrul programului este GRATUITĂ.

Pentru întrebări și clarificări, contactați: 022 56 11 00 sau 079 77 55 13.

Programul STIC este dezvoltat de către Centrul „Speranța” cu suportul Fundației World Jewish Relief, Marea Britanie, în cadrul proiectului „Suport pentru persoanele cu dizabilități pentru un trai independent și plin de demnitate”.

Alte articole de acest autor:Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.