hackathon

Instituțiile educaționale din Chișinău sunt invitate în Proiectul ”iCitizen” în calitate de parteneri strategici

În atenția instituțiilor educaționale din Chișinău

  • V-ar interesa să vă instruiți gratuit cadrele didactice pentru ca acestea să dezvolte abilitățile de siguranță online a elevilor în cadrul orelor de diriginție?
  • Aveți profesori interesați de integrarea instrumentelor web în procesul de predare-învățare-evaluare?
  • Ați dori să deveniți partenerul strategic al AISE (Academia de Inovare și Schimbare în Educație) în cadrul Proiectului ”iCitizen: Dezvoltarea cetățeniei digitale a copiilor și tinerilor pentru asigurarea siguranței online în mediul online”, finanțat de către Ambsada SUA în Republica Moldova?

Academia de Inovare și Schimbare prin Educație (AISE) vă invită să deveniți partenerul nostru strategic în cadrul inițiativei ”iCitizen: Dezvoltarea cetățeniei digitale a copiilor și tinerilor pentru asigurarea siguranței online în mediul online”, finanțate de către Ambsada SUA în Republica Moldova.

  • Instituția parteneră va putea să-și instruiască gratuit cadrele didactice în cadrul tuturor activităților planificate în proiect.
  • Instituția parteneră va aloca un spațiu dotat tehnic (calculatoare, proiector, Internet) pentru desfășurarea la data de 13 octombrie 2018 a workshop-ului ”Asigurarea siguranței online a copiilor și tinerilor prin cetățenia digitală” pentru 25 cadre didactice diriginți din Republica Moldova.

DESPRE PROIECT

Pe parcursul a 6 luni cadrele didactice vor fi instruite să dezvolte abilitățile de siguranță online a elevilor în cadrul orelor de diriginție prin promovarea educației digitale ale acestora. La sfârșitul fiecărei sesiuni de instruire, atât profesorii  cât și elevii vor folosi instrumentele Web 2.0 pentru a crea resurse educaționale, cum ar fi jocuri, chestionare, videoclipuri, planuri de lecție, care vor servi resurse educaționale utile pentru abordarea acestei probleme în cadrul orelor sale. La final, fiecare participant va organiza împreună cu grupul de elevi ai săi o campanie locală de promovare a siguranței online în comunitatea sa (flash-mobs, cafenele publice, evenimente fotografice). Istoriile de success ale fiecăreie echipe de participanți (cadru didactic și elevii săi) vor fi  disseminate în plan national la evenimentul de totalizare al proiectului, la care vor lua parte toț membrii ai comunității.

DATE DE CONTACT

Olga Morozan, access.aice@gmail.com 

Coordonator proiect

Vicepreședinte al Academiei de Inovare și Schimbare prin Educație
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.