hackathon

Instruire și vizită de studiu pentru jurnaliștii de investigație

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și organizația Baltic to Blak Sea Alliance oferă o nouă oportunitate pentru jurnaliștii de investigație. Este vorba despre un proiect internațional, care include următoarele activități:

  • 29-30 septembrie 2018 - program de instruire axat pe jurnalismul de investigație, care se va desfășura la Tbilisi (Georgia);
  • Octombrie 2018 - Ianuarie 2019 - timp acordat pentru realizarea și finalizarea investigațiilor;
  • Martie 2019 - vizită de studiu în Letonia.

Pentru prima etapă, care presupune participarea la programul de instruire organizat la Tbilisi, toți cei interesați sunt încurajați să expedieze:

  • CV-ul care confirmă experiența necesară implicării în acest proiect;
  • un scurt concept al investigației pe care jurnalistul intenționează să o realizeze după training. Investigațiile vor aduce în vizor subiecte/probleme de interes public care afectează viața cetățenilor. 

De reținut: la instruire, care se va desfășura în limba rusă, vor participa jurnaliști din Moldova, Rusia și Georgia. Aceștia vor fi ghidați și ajutați de către mentori/traineri să își îmbunătățească proiectele de investigație. Autorii celor mai bune proiecte/concepte de investigații, desemnate de către juriu, vor beneficia de burse în valoare de 700 -1000 de euro pentru finalizarea materialelor, iar ulterior vor fi invitați într-o vizită de studiu în Letonia.
 
Cine poate participa?

  • Jurnaliști cu experiență medie și/sau avansată în realizarea materialelor de investigație, din toate regiunile Republicii Moldova;
  • Jurnaliști pasionați de acest domeniu, care au o puternică motivație și responsabilitate. 

CV-ul și conceptul investigației vor fi expediate la adresa igrejdeanu@ijc.md, până la data de 15 septembrie, persoană de contact – Ina Grejdeanu, CJI.
 
Doi participanți vor fi selectați pentru a beneficia de acest proiect.
 
În procesul de selecție, CJI nu discriminează direct sau indirect candidatul/candidata pe criterii de sex, vârstă, apartenență națională, rasă, etnie, religie, viziuni politice, orientare sexuală, origine/statut social, etc. Se va ține cont doar de competențele profesionale ale candidaților. CJI oferă șanse egale tuturor, dosarele fiind analizate obiectiv și cu asigurarea deplinei confidențialități.
 
Proiectul este realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent, în parteneritat cu organizația Baltic to Blak Sea Alliance.
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.