hackathon

Beneficiază de cursul de instruire al Academiei de Jurnalism Participativ

Academy of Citizen Journalism (ACJ) este un curs de instruire pentru activiști civici, jurnaliști în devenire și bloggeri/vloggeri începători care doresc să devină participanți activi în procesul de formare a opiniei publice și să creeze un produs media informațional diferit și distinct decît cel livrat de canalele TV sau contentul din Facebook.

7 lucruri pe care le poți învață la Academy of Citizen Journalism

  1. Jurnalism cetățenesc. Ce este jurnalismul cetățenesc și media alternativă și care-i diferența de jurnalismul clasic. Vei învăța despre participarea civică, etica jurnalistică și responsabilitatea socială cu exemple și contra-exemple din Republica Moldova.  
  2. Propaganda și dezinformarea. Tehnicile și metodele de manipulare mediatică. Cum să informezi și să verifici noutățile în era post-adevăr – despre fake news, fact-checking și internet trolling.
  3. Protecția în spațiul virtual. Bune practici pentru igiena cibernetică și protecția datelor cu caracter personal.
  4. Lucrul cu datele. Metode avansate de căutare, accesarea și utilizare a bazelor de data open source.
  5. Copywriting și content writing. Cum să scrii și editezi contentul pentru blog, vlog sau podcast. Primește sfaturi de storytelling și vizualizare a datelor.
  6. Foto și instrumente digitale. Vei învăța despre foto-jurnalism și utilizarea instrumentelor online pentru crearea și redactarea propriului content.
  7. Promovare și marketing. Află despre management și promovarea online a contentului pentru ați dezvolta produsul media și a crește audiența.

În calitate de formatori vor fi activiști civici, bloggeri și specialiști în comunicare, fotografi și designer, jurnaliști și reporter din proiecte precum Stop Fals! Sic.md, Oameni și Kilometri, Rise Moldova, Asociația Adept și Platzforma. De asemenea, poți beneficia de vizite de studii și stagii de practică la instituție media din Moldova precum Agora, Diez, Watchdog, TV8 și Moldova.org.

Cum să aplici?

Completează formularul de aplicare aici. Cursul se începe pe data de 10 Septembrie și va dura două luni cu lecții de trei ori pe săptămână. Dosarul de aplicare trebuie să fie depus până pe data de 5 septembrie.

Dacă dorești să afli mai mult vezi cum s-a desfășurat prima rundă al Academy of Citizen Journalism și vizitează pagina web (www.acj.md) și pagina de Facebook ACJ.

 

Academy of Citizen Journalism este proiect implementat de Asociaţia pentru Susţinerea Iniţiativelor Studenţilor şi Tinerilor "ASIST" cu susținerea financiară al Black Sea Trust Fund for Regional Cooperation și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.

 

“Opinions expressed in this publication do not necessarily represent those of the Black Sea Trust or its partners.”

 

ASIST

logo   BST Logo good   SDC Rom Ru RGB hoch pos

Alte articole de acest autor:Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.