hackathon

Școala de Vară ,,Consolidarea parteneriatului academic între tinerii din Chișinău, Tiraspol și Comrat în contextul implementării Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și UE’’

Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) anunță concurs pentru selectarea a 30 de tineri din Chișinău, Comrat și Tiraspol, care vor participa, în perioada 4-6 august 2018, la Școala de Vară ,,Consolidarea parteneriatului academic între tinerii din Chișinău, Tiraspol și Comrat în contextul implementării Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și UE’’.

Evenimentul își propune să eficientizeze comunicarea și să consolideze conexiunile profesionale între tinerii cercetători din cele trei regiuni printr-o serie de lecții publice și activități tematice legate de implementarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Un alt obiectiv urmărit de organizatori este informarea participanților despre impactul Acordului de Asociere asupra procesului de dezvoltare și europenizare la nivel local, în zone precum UTA Găgăuzia și Transnistria.

În cadrul Școlii de Vară, participanții vor avea șansa să participe la sesiuni de informare și dezbateri moderate de experți în domeniul integrării europene, cât și la discuții cu invitați din cadrul structurilor guvernamentale ale Republicii Moldova și a organizațiilor internaționale acreditate la Chișinău.

Limbile de lucru: Română, Engleză, Rusă.

Eligibilitate: Pot participa studenți din ciclul licență, masterat și doctorat din Chișinău, Comrat și Tiraspol, cunoscători ai limbilor engleză și rusă și care sunt interesați de domeniul studiilor europene și relațiile dintre Republica Moldova și UE.

Costurile de participare (transport, cazare și mâncare) vor fi acoperite integral de către organizatori.

Pentru a participa la concurs, candidații sunt rugați să expedieze un CV actualizat însoțit de o scrisoare de motivare la adresa mihai.mogildea@ipre.md

Termenul limită de aplicare este 22 iulie 2018, ora 23.59.

Pentru mai multe detalii sau întrebări legate de Școala de Vară, ne puteți contacta la adresa: mihai.mogildea@ipre.md

Școala de Vară IPRE este organizată în cadrul proiectului ,,Consolidarea parteneriatului academic între tinerii din Chișinău, Tiraspol și Comrat în contextul implementării Acordului de Asociere RM – UE’’, finanțat de Ministerul Federal al Afacerilor Externe în baza unei decizii a Bundestag-ului German.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel și în cooperare cu Centrul de Studii Europene (FRIȘPA), Centrul Pro-Europa Comrat și Universitatea de Stat din Comrat, precum și cu Școala de Cercetări Politice de la Tiraspol.

Alte articole de acest autor:Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.