hackathon

Seminar gratuit "Protecția civilă - servicii de urgență"

Sâmbătă, 24 septembrie, începând cu orele 10.00, în incinta centrului de zi al A.O. Speranță și Sănătate, str. Vasile Lupu 81/2 Chișinău, va avea loc seminarul cu tema "Protecția civilă - servicii de urgență" din cadrul proiectului "Protecția juridică a părinților/tutorilor și a persoanelor cu dizabilități intelectuale și acordarea asistenței juridice în vederea asigurării drepturilor persoanelor cu dizabilități”.

Scopul proiectului: Creșterea nivelului de alfabetizare juridică a grupului țintă, precum și îmbunătățirea condițiilor pentru integrarea lor socială.

Pentru atingerea scopului proiectului, până în aprilie 2017 sunt organizate 16 seminare cât și consultații individuale pentru părinți/tutori ai persoanelor cu dizabilități intelectuale și alte categorii vulnerabile social.

Obiectivele proiectului:

1. De a ridica gradul de conștientizare și cunoaștere juridică a persoanelor vulnerabile prin instruire, comunicare și căutarea soluțiilor împreună;

2. Consultații individuale și asistență juridică;

3. Advocacy pentru drepturile și libertățile persoanelor cu tulburări mentale și psihice prin analiza legislației existente, dezbateri și promulgarea modificărilor legislative în domeniu.

Facem apel la reprezentanții ONG-urilor, grupurilor de inițiativă și alte organizații care lucrează cu și pentru persoanele cu dizabilități să se alăture proiectului nostru și să ia parte în mod activ la promovarea drepturilor și libertăților persoanelor cu necesități speciale.

Este important ca mai multe organizații să-și unească eforturile și experiența, pentru a găsi împreună soluțiile potrivite la problemele existente.

Orice informație și participare va ajuta să facem încă un pas la schimbările din societatea noastră, la dezvoltarea serviciilor sociale pentru grupurile vulnerabile.

Pentru mai multe informații, înregistrare la seminare și consultații individuale:

Tel: (373 22) 71 85 74, (373) 68338338 Tatiana Roșcovan

Seminarul va fi moderat de Consultantul Juridic Cernomoreț Sergiu și expertul Nazarciuc Albina, precum și alți experți în domeniu 

Acest proiect este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă în mod necesar poziţia USAID sau a Guvernului SUA.
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.