hackathon

Trăiește o experiență unică - Școala de vară AteSTAT civic. Aplică pînă pe 14 august!

Această școală de vară este organizată la inițiativa Consiliului Raional al Tinerilor din Orhei și Centrului de Tineret Orhei. Suportul financiar este oferit de către Ministerul Tineretului și Sportului și Consiliul Raional Orhei. Pot beneficia de instruire și odihnă gratuită tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 21 ani prioritar din raioanele: Orhei, Anenii Noi, Ialoveni, Ungheni, Florești și municipiul Chișinău, deoarece în aceste UAT sunt CR/MT, care fac parte din Rețeaua Națională a CR/MT din Republica Moldova. Trainerii care vor modera activitatea sunt Olga și Serghei Lîsenco.

Școala de vară AteSTAT Civic  se va desfășura de pe 18 pînă pe 25 august la Orhei, s.Ivancea, tabăra de odihnă Miorița și va oferi o experiență unică de a înțelege mecanismele de formare și funcționare a statului. In cadrul școlii de vară tinerii vor avea posibilitatea sa-si descopere noi abilități in domeniul juridic, antreprenorial și economic, să-și formeze noi deprinderi și să lucreze asupra unor strategii ce le vor putea aplica și în viața reală.

Acest proiect va spori înțelegerea sistemului complex ce cuprinde organizarea unui stat și responsabilitate socială. Astfel, va fi asigurată dezvoltarea competențelor si înțelegerea autentică a antreprenoriatului, economiei de piață, procesului decizional, procedurilor de guvernare, drepturilor omului etc.

Prima etapa (2 zile) – formarea comunității de instruire, activități de team-building si pentru evidențierea si dezvoltarea abilităților de lider; activități de instruire in ateliere: 1 Drepturile omului, 2 Proceduri de guvernare 3 Economia de piață și responsabilitatea socială 4 Societate civilă

Etapa doi (4 zile) – simularea statului care cuprinde complex de activități: organizarea alegerilor, aprobarea actelor legislative, organizarea activități economice, organizarea activităților social-utile etc. Etapa trei (jumătate de zi) – analiza experienței acumulate, lecții învățate.

Formularul de aplicare îl găsiți aici

http://or.md/2016/08/10/scoala-de-vara-atestat-civic-2/

 

as 768x527
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.