Selectarea participanților pentru activitățile proiectului „Călătoria ceramicii în timp”

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Asociația Obștească Descoperim Moldova anunță apel de selectare a 20 de studenți, 10 din domeniul arheologiei și 10 din domeniul artei decorative pentru a participa în comun la activitățile din cadrul proiectului cultural ”Călătoria ceramicii în timp”. Proiectul are drept scop promovarea culturii Cucuteni prin intermediul artei decorative contemporane și prevede o metodă interactivă de învățare în domeniul arheologiei și artei decorative în vederea unei colaborări interdisciplinare între studenți și specialiști din domeniile respective.

Ca activități sunt planificate:

  • Seminarul ”Culturile arheologice în arta contemporană”, unde participanții vor putea afla mai multe despre cultura Cucuteni și alte culturi arheologice ale căror specific sunt preluate de meșterii contemporani în creația sa. Sunt invitați specialiști din domeniul arheologiei, artei decorative, muzeografi, ceramiști și reprezentanți ai societății civile interesați de tematica respectivă;
  • Vizite de studiu la Muzeul Național de Artă al Moldovei, Muzeul Național de Istorie al Moldovei, Muzeul de Anticități Tudor Arnăut a Universității de Stat din Moldova și Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat Ion Creangă;
  • Vizită de studiu la situl arheologic de la Stolniceni, r. Hîncești în timpul săpăturilor arheologice;
  • Workshopuri de ceramică care presupun crearea lucrărilor de ceramică având la bază cultura Cucuteni. Studenții coordonați de experții și consultanții proiectului vor pregăti schițele și modela lucrările- activitate gen arheologie experimentală;
  • Expunerea lucrărilor de ceramică create în cadrul workshopurilor la muzeele regionale din Ungheni și Orhei;
  • Publicarea unei broșuri cu informația despre proiect, etapele acestuia, informația despre participanți și lucrările de ceramică create.

Proiectul este realizat de Asociația Obștească Descoperim Moldova în parteneriat cu Laboratorul de Tracologie a Universității de Stat din Moldova, Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat Ion Creangă și Asociația Obștească Femeia pentru Societatea Contemporană, în perioada 1 mai 2016- 1 martie 2017.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului de granturi mici CHOICE Moldova: Patrimoniu și modernitate, ca parte a programului internațional "CHOICE - Cultural Heritage: Opportunity for Improving Civic Engagement" (CHOICE- Patrimoniul cultural: oportunitate pentru sporirea angajamentului civic), realizat în Republica Moldova de Asociația Obștească Comitetul Național ICOM Moldova în parteneriat cu Asociația agențiilor pentru democrația locală ALDA (Franța). Concomitent cu Moldova programul se desfăşoară în Belarus, Ucraina şi Armenia.

Pentru a participa, studenţii sunt rugaţi să completeze formularul până la data de 6 iunie 2016. Rezultatele selectării vor fi anunţate pe 10 iunie 2016. Selectarea participanților va fi efectuată de echipa de experți formată din specialiști din domeniul arheologiei, artei decorative, muzeografiei.

Participanții selectați vor primi agenda detailată a activităților planificate. La finele proiectului vor fi înmânate diplome de participare și un exemplar a broșurii.

Pentru întrebări sau informație suplimentară puteți contacta Coordonatorul de proiect- Alexandru Nicolaescu la nr. +373 79091537 sau pe adresa descoperimmoldova@gmail.com

Alte articole de acest autor:
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.