Aplică acum la Atelierul cu privire la elaborarea de propuneri - “Instrumentul ÎMM sub egida Programului Horizon 2020"

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Untitled 1 copy h2020

 

 

 

Ai vrea sa accesezi fonduri europene pentru a aplica inovații in afacerea ta?


Proiectul ‘Antreprenoriat inovativ pentru dezvoltare locală durabilă’ te invită să aplici la Atelierul cu privire la elaborarea de propuneri” - “Instrumentul ÎMM sub egida Programului Horizon 2020

Ce este „Horizon 2020”?

Horizon 2020 este cel mai amplu proiect al Uniunii Europene de cercetare și inovare, cu fonduri de cca. 80 miliarde de Euro pe o durată de 7 ani (2014- 2020), pe lîngă investițiile private pe care această finanțare le va atrage. Scopul proiectului este de a genera și susține cât mai multe inovații capitale, descoperiri și premiere mondiale, aducând ideile mărețe din laboratoare pe piață.

Ce este „H2020: Instrumentul ÎMM”?

,,H2020: Instrumentul ÎMM” este un instrument de finanțare lansat de către Comisia Europeană în 2014 sub egida Horizon 2020. Acesta oferă posibilitatea întreprinderilor mici si mijlocii de a-și finanța proiectele cu potențial înalt de inovare care intenționează să se extindă pe piața globală. „H2020 Instrumentul ÎMM” oferă sprijin IMM-urilor individuale sau consorțiilor de IMM-uri pentru a-și evalua viabilitatea de piață a ideilor lor în etapa de risc ridicat și pentru a le ajuta să își dezvolte mai apoi aceste idei. De asemenea, este disponibilă finanțare pentru consilierea și îndrumarea întreprinderilor în vederea identificării și atragerii investitorilor privați.

Etapele de finanțare „H2020 Instrumentul ÎMM” sunt:
– 50.000 EUR pentru elaborarea unui plan de afaceri și realizarea studiului de fezabilitate (6 luni)
– pînă la 2,5 Milioane de EUR pentru elaborarea produsului sau a serviciului (12-24 luni)


Atelierul își propune drept scop să ofere abilități și cunoștințe practice cu privire la modul în care se scrie o propunere competitivă pentru Instrumentul ÎMM, ajustată să întrunească necesitățile specifice ale întreprinderilor mici și mijlocii din Moldova. Instruirea va fi una foarte practică, oferind ÎMM-urilor participante toate cunoștințele disponibile și relevante în baza conduitelor lor de afaceri prin partajarea celor mai bune practici și utilizând cazuri reale de afaceri, precum și jocuri pe rol.

Speaker: Iraklis Agiovlasitis (Grecia)

Deține doctorat în ingineria chimică din partea Universității Naționale Tehnice din Atena și a realizat lucrări academice și de cercetare în domeniul sistemelor informaționale, schimbării și managementului organizațional. Din 2000 activează în calitate de consultant în finanțare atât pentru companii, cât și pentru instituții publice, axându-se pe TIC, proiecte culturale, de cercetare și dezvoltare. Din 2014 este Punct Național de Contact pentru Horizon 2020, având la activ un numar impresionant de proiecte de finanțare cu succes pentru ÎMM și startup-uri.

Condițiile de participare la training:
– cel puțin 10 angajați
– cel puțin 100.000 dolari cifra de afaceri anuală
– minimum 2 ani de activitate pe piață

Atelierul va avea loc pe data de 27 mai, 2016, în incinta hotelului Regency.

Participarea este gratuită, pentru a vă înregistra la atelier, completați formularul online aici:
http://inobiz.md/eforms/sme-instrument-under-h2020-ro/68/

Data limită de înregistrare este 24 mai 2016.

Trainingul se realizează în cadrul proiectului ‘Antreprenoriat inovativ pentru dezvoltare locală durabilă’ implementat de către PNUD Moldova cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei.

Pentru informații adiționale, vă rugăm să contactați pe Dumitru Vasilescu, la (+373) 22 839911, e-mail: dumitru.vasilescu@undp.org

Alte articole de acest autor:
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.