hackathon

European Endowment for Democracy: Granturi pentru inițiative democratice

Monitorizarea reformelor și alegerilor, teatru social, investigații jurnalistice, concerte rap despre democrație – sunt doar câteva dintre inițiativele finanțate de European Endowment for Democracy (EED). EED oferă finanțare proiectelor pro democratice ce nu sunt eligibile pentru susținerea din partea altor donatori.

EED lucrează cu mișcări democratice, promotori ai drepturilor omului, organizații ce promovează egalitatea de gen, reprezentanți ai societății civile sau media,  jurnaliști independenți, bloggeri sau tineri care organizează proiecte în comunitatea locală. Ceea ce unește toți beneficiarii EED e faptul că aderă la valorile democratice, respectul față de drepturile omului și principiile de non-violență. EED este o organizație independentă și lucrează în țările din vecinătatea Uniunii Europene, inclusiv Moldova.

Scopul EED este de a reacționa rapid la necesitățile societății din țările vizate. Organizația oferă suport flexibil, fiind eligibile atât ONGurile, activiștii civici, cât și grupurile inițiativă neînregistrate formal. Procesul de depunere și examinare a proiectelor este continuu (fără dată limită de aplicare). Partenerii EED  pot beneficia de consultare în perioada de pregătire a proiectului.

Formularul de aplicare este disponibil pe site-ul EED. Proiectele pot fi depuse în limbile engleză, rusă, franceză sau arabă.

Lista proiectelor din Moldova finanțate de către EED.

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul EED, pagina Facebook sau Twitter14337327254 587e943f36 o.

 

 

Alte articole de acest autor:Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.